За «конь в пальто» біля церкви на Рівненщині затримували немісцевого провокатора - поліція

15289 0

Ми у соцмережах:

За «конь в пальто» біля церкви на Рівненщині затримували немісцевого провокатора - поліція

Інцидент із затриманням біля храму в селі Маща, який потрапив у соціальні мережі, трапився два тижні тому.

 Як повідомляє речник обласної поліції Антон Крук, громада цього села у Костопільському районі вирішила змінити єпархіальну приналежність із УПЦ (Московський патріархат – ред.прим.) на ПЦУ:

- Противники переходу в ПЦУ привезли на територію церкви вагончик, де мали б жити охоронці, зірвали замки. Відповідно, люди викликали поліцію, правоохоронці прибули та вивели цих невстановлених на той момент осіб за територію церкви для з'ясування усіх обставин. Зазначу, що у поліції є інформація, що часто на такі конфлікти приїжджають саме немісцеві чоловіки та провокують. Так само і тут, у певний момент немісцеві почали чіплятись до правоохоронців та провокувати. Один із найактивніших після перепалки почав втікати, тож його затримали, відібрали пояснення, а коли він заспокоївся – відпустили. Поліція у жодному разі не приймає чиєїсь зі сторін у релігійних конфліктах, а виключно забезпечує публічний порядок.

Наразі призначене службове розслідування стосовно правомірності дій поліції.

Нагадаємо, що, як видно з відео, провокатор почав ображати поліцію та присутніх нецензурними словами. Зокрема, «коньом в пальто». 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також