Йшов мимо у Рівному — купив книгу

2192 0

Ми у соцмережах:

Йшов мимо у Рівному — купив книгу

Сподіваються, що рівняни жвавіше купуватимуть книги в магазині, який облаштують на вул. 16 Липня — бо там багато перехожих. Довгий час стояла порожньою будівля на вул.16 Липня у Рівному, де раніше було відділення фонду держмайна. Днями частину будівлі віддали в користування комунальному підприємству «Рівнекнига». Про наміри знайти інше приміщення для «Рівнекниги», яке зараз розташоване на Грабнику, говорили й раніше. І наміри ці пояснювали тим, що хочуть звільнити там, на Грабнику, місце для забудови. Проте, запевняють в облраді — не планується переїзд підприємства на вул. 16 Липня. Там планують відкрити книгарню.

Микола Кучерук, перший заступник голови Рівненської облради:

— Вирішили зробити тематичний магазин української книги. Для цього знайшли приміщення, яке було порожнім уже більше трьох років. Оскільки це центральна частина міста, а вулицею 16 Липня ходить чимало людей, то сподіваємося, що це допоможе у продажі книг. Хочемо, щоб у магазині було й місце, де письменники зможуть проводити зустрічі з людьми. Іншу частину цього будинку буде віддано для ветеранського простору. Там будуть знаходитися соціальні працівники, які допомагатимуть ветеранам.

Олексій Бучинський, заступник голови Рівненської облради:

— Усі магазини «Рівнекниги» знаходяться в орендованих приміщеннях. Тому створення власного магазину допоможе розвивати українську книгу й поширювати в маси патріотичну літературу. Можна пригадати, як до повномасштабного вторгнення усі кіоски були забиті вульгарними журналами та російською літературою. З цим потрібно боротися. Разом з тим, нам треба підтримати й комунальне підприємство, яке переживає непрості часи. «Рівнекнига» не отримує фінансування з обласної ради, а живе винятково на одержані кошти від продажу книг. Однак люди стали менше купувати книги. Спочатку на продажі вплинула пандемія COVID-19, а тепер війна. Тому нам важливо підтримати книгарні.

Богдан СЛОНЕЦЬ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також