Як у Рівному студентки ворожили перед Андрієм

1766 0

Ми у соцмережах:

Як у Рівному студентки ворожили перед Андрієм

У ніч з 12 на 13 грудня дівчата традиційно ворожать та моляться Андрію Первозванному, щоб він подарував їм гарних наречених.

Для того, щоб дізнатися своє майбутнє, вчора, 12 грудня, студентки технічного коледжу та вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі зібралися в Рівненській обласній бібліотеці для молоді на Андріївські вечорниці.

Ворожили на кухонному приладді та просі, а також для них проводили спеціальний майстер-клас із ліплення вареників за новітньою технологією.

Окрім того, усі охочі мали можливість ближче познайомитися з народними обрядами, наприклад, «кусанням Калити», де хлопці повинні не засміявшись верхи на коцюбі підстрибнути і відкусити шматок калити. Якщо хлопцеві це вдасться, то доля обіцяє щасливе одруження.

Організаторка Андріївських вечорниць Ганна Лукасевич розповідає:

Такі традиції важливі, оскільки це наша духовність. Наші предки своїми позитивними діями намагалися задобрити сили природи ще в дохристиянські часи. Сама калита – це фактично походить від слова коляда, календар, календи, тобто перед тим, як сонце має повернутися на весну, наш народ намагався задобрити його своїми позитивними вчинками.

Також проводили онлайн-ворожіння. Учасників свята розділили на команди, кожна отримала таблицю з набором букв і серед них треба було знайти слова. Хто яке слово знайшов, така й доля у нього буде. А знаходили і любов, і сльози, і щастя.

Після проведення обрядів, усі охочі мали можливість скуштувати вареники, які приготували для гостей працівниці бібліотеки.

Аліна ТИС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також