Як комп`ютерні ігри впливають на наш мозок: результати досліджень

970 0

Ми у соцмережах:

Як комп`ютерні ігри впливають на наш мозок: результати досліджень

Комп'ютерні ігри та гральні автомати існують вже не одне десятиліття. Наразі вони признані однією з форм мистецтва. Водночас серед науковців та дослідників гральні автомати на гроші та інші форми розваг викликають питання та сумніви. На цю тему було проведено безліч досліджень. Варто зазначити, що багато чого залежить від форми розваг: є ігрові автомати на реальні гроші, шутери, квести, симулятори, стратегії, фартинги та безліч іншого. Нещодавно було проведені дослідження, як впливають комп'ютерні ігри на мозок людини, як допомагають лікувати ПТСР та в що саме треба грати.

Комп'ютерні ігри за і проти: як вони допомагають

Комп'ютерні ігри створюються з однією метою – розважити гравця. Майже кожен розробник бажає створити захопливу, цікаву гру, яка зможе привернути увагу великої кількості користувачів. Але при цьому неодмінно треба звернути увагу на те, як саме комп'ютерні ігри здатні вплинути на мозок людини. З цього приводу пропонуємо дослідити наш список переваг даних розваг:

  • Покращення роботи мозку. Ігри розвивають когнітивні здібності. Також вони покращують сприйняття об’єктів з низьким рівнем контрасту, людина добре справляється з великою кількістю задач. Крім того, швидкість реакції збільшується на 10%. Покращується реакція у стресовій ситуації.
  • Ігри роблять нас добрішими. Психологи виявили, що розважальні ігри здатні призвести до змін у частинах мозку, які відповідають за емоційну регуляцію, що призводить до розвитку емпатії.
  • Покращення соціальних зв’язків та зменшення відчуття самотності. Це стосується тих розваг, які передбачають контакт з іншими гравцями (наприклад, «Майнкрафт» та інші, які розраховані на велику кількість користувачів). Крім того, таким чином вдається побороти відсутність інтересу до життя, знизити тривожність.

В цілому, якщо грати всього декілька годин на день та не жертвувати іншими справами й власним життям заради розваг, то представлений спосіб проведення часу позитивно впливає на людину. Треба пам’ятати, що у всьому потрібно знати міру.

 

Чим погані комп’ютерні ігри для дітей та дорослих

Лікарі схильні вважати, що сама по собі гра є цілком нормальним процесом, особливо для дітей. Крім того, навіть дорослі, які хочуть у свій вихідний пограти у футбол або шахи, також приносять користь своєму організмові та психологічному самопочуттю. Але все ж таки головна проблема, з якою стикаються всі люди – це ігрова залежність. Її можна отримати, граючи у різноманітні розваги – гральні автомати онлайн Україна, стимулятори, стрілялки та інші. Треба розуміти межу між простою розвагою та залежністю. На це вказують наступні симптоми:

  • людина починає грати гральні автомати та інші розваги більше 5 годин на добу;
  • гравець не може відволіктись на щось інше;
  • людина уникає інших та живого спілкування;
  • гравець може говорити тільки про комп’ютерні розваги;
  • усі справи (у тому числі навіть приймання їжі) людина робить, не відриваючись від гри.

Варто зазначити, що наразі у світі активно борються з ігроманією. Найкраще це роблять ігрові автомати Україна, не допускаючи до ставок людей молодше 21 року. Крім того, на сайтах онлайн-казино діють правила відповідальної гри, користувач може навіть заблокувати свій акаунт на деякий час або ж встановити обмеження на суму депозиту в місяць.

Висновки: грати чи не грати у комп’ютерні ігри

На завершення варто зазначити, що рішення, чи варто в гральні автомати грати або ні – це індивідуальне питання для кожного. Доросла людина може самостійно вирішити, чи хоче вона розважатись у шутери, симулятори або ж слоти. Що ж стосується дітей, то це повинні контролювати батьки, встановивши відповідні обмеження. Вчені довели, що комп’ютерні ігри можуть приносити користь – розвивати емпатію, когнітивні здібності, реакцію та навіть доброту. Але це можливо тільки у тій ситуації, якщо грати в міру.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також