Як дожити до 168 років?

815 0

Ми у соцмережах:

Як дожити до 168 років?

Спосіб досягти такого нечуваного довголіття поки що є лише один — народитися у московській імперії. Саме там народився 1815 року азербайджанець Ширалі Муслімов, який, якщо вірити московській пресі, дожив до 1973 року.

Про нього я прочитав ще будучи школярем і зовсім не здивувався. А чому було дивуватися, якщо батько мого однокласника, який народився у часи «буржуазної Польщі», легко накинув собі додаткові десять років життя, записавши у нових документах, отриманих замість втрачених, що він не 1930-го, а 1920 року народження. І нічого — пройшло! Дядько Микола на десять років раніше пішов на пенсію! Тоді що вже казати про гірські райони Азербайджану, де у кожному селі говорять на власному діалекті, а про документи і досі мають дуже приблизне уявлення.

Коли сенсація про «довгожителя Муслімова» з’явилася у московській пресі, ніхто у світі не сприйняв це всерйоз. Тим більше що і самі автори публікацій про того Муслімова сором’язливо зізнавались, що жодних документів про дату свого народження у того немає. Що у перекладі на нормальну мову означало, що той Муслімов збрехав. Або хтось збрехав за нього. І явно перестарався — довгожителі зі справжніми документами з інших країн виявились молодшими за того азербайджанця на пів століття. І це було вже явно «ту мач»! З часом галас навколо неймовірного живучого горця вщух, а сам Муслімов невдовзі помер.

Чого нас вчить ця давня вже історія? Тому що нашим ворогам не можна вірити ніде, ніколи і ні в чому. Бо вони брешуть завжди! Часом більш правдоподібно, часом зовсім неправдоподібно, як з тим Муслімовим. Тому не слухайте ви їхніх новин зовсім. Навіть коли вам пообіцяють, що ви проживете 168 років!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також