Як депутат Жошко будує школи

2095 0

Ми у соцмережах:

Олег Жошко

Депутат Сарненської райради від БПП Олег Жошко у 2017 році взявся за будівництво школи у Цепцевичах Сарненського району. Його товариство «Західметал» тоді виграло тендер, зменшивши ціну на торгах удвічі. А згодом від зведення школи за такі кошти відмовилося. У жовтні для будівництва у Цепцевичах знайшли нового підрядника, але з фірмою пана Жошка замовник — обласний департамент будівництва — не розпрощався. Із «Західметалом» підписали договір на зведення школи в іншому багатодітному селі — Чабелі.

Будівництво школи у Цепцевичах обіцяли розпочати ще кілька років тому, але тендер оголосили тільки торік. Вартість школи оцінили у 79,4 млн. грн., проте торги «Західметал» виграв з сумою 42,2 млн. грн. За кілька місяців товариство від об’єкта відмовилося, а обласний департамент будівництва відправив проектно-кошторисну документацію на доопрацювання. У підсумку будівництво ЗОШ у Цепцевичах подорожчало до 116 млн. грн.

Людмила Мариніна, депутатка обласної ради та директорка школи у Цепцевичах Сарненського району, вже кілька років з батьками та колективом вимагає, щоб у селі збудували нову школу. Адже та, в якій нині навчаються учні, не тільки замала для села, де за рік народжується більше сотні дітей, а й в аварійному стані

У новому тендері на будівництво у Цепцевичах «Західметал» участі не брав. На початку жовтня торги виграло київське ТОВ «ІБК Євротехнології», запропонувавши найменшу суму — 104,4 млн. грн. Належить товариство, до слова, киянину Анатолію Кирпичніку та вінничанину Олексію Петровському.

Натомість «Західметал» активно почав боротися за зведення школи у Чабелі, де на сьогодні навчається майже 250 учнів. Товариство депутата Олега Жошка було єдиним, яке брало участь у тендерах обласного департаменту будівництва, тож після двох закупівель без конкурентів з ним підписали договір за переговорною процедурою, тобто не торгуючись. На торги обласний департамент виставив суму 104,6 млн. грн., «Західметал» подав пропозицію на 104,3 млн. грн.

Збудувати школу у Чабелі товариство має до кінця наступного року. У такі ж терміни мають звести і ЗОШ у Цепцевичах. Роботи в останньому селі вже почали, а ось на Чабель грошей поки немає.

Ярослав Мазярчук, директор обласного департаменту будівництва:

— У Чабелі роботи у цьому році не розпочнуть. На тамтешню школу з районного бюджету передбачили 500 тис. грн., але 400 тисяч з них район забрав назад. Конкуренції на торгах не було, ймовірно, тому, що будівельні фірми вже набрали багато об’єктів і більше потягнути не можуть. Боятися «Західметалу» не варто. Товариство уже зводило школу у Тинному Сарненського району — на 1000 учнів. Якщо нормальний проект, то ця фірма виконує свої роботи. А у Цепцевичах не вийшло, бо проект був такий, що по ньому не можна було будувати. Ми ж цей проект повністю переробили.

Додамо, що «Західметал» переважно бере участь у тендерах, які стосуються будівництва чи ремонтів у Сарненському районі. Зокрема, цього року товариство підписало договори на поточний середній ремонт 13 кілометрів дороги, що веде від «варшавки» до сіл Чуделя та Тинного (36,1 млн. грн.), та на будівництво амбулаторій у Костянтинівці, Ремчицях та Корості (загалом на 19 млн. грн.).

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також