Водія звільнили. Бо не взяв у Рівному пасажирку на інвалідному візку

742 0

Ми у соцмережах:

Фото - Суспільне Рівне (UA:Rivne)

Шукатиме нову роботу водій великогабаритного автобуса, який не допоміг матері з донькою-інвалідом, яка з дитинства прикута до візка. Ця історія трапилася минулого тижня на зупинці біля лікарні на вулиці Київській у Рівному, а закінчилася — в кабінеті начальника міського управління транспорту.

Щоб таких ситуацій більше не траплялося, чиновники обіцяють провести інструктаж для водіїв, які працюють в громадському транспорті. А того водія — звільнили.

Ольга Серова, рівнянка:

— 13 вересня близько 14.00 поверталась з донькою — інвалідом першої групи на візку з обласної лікарні. На зупинці біля лікарні чекаю на автобус 7, бо там можна заїхати з інвалідним візком. Під’їхав автобус, зупинився за півметра від бровки: я чекаю, коли вийде водій і опустить пандус. Ніхто не виходить. Тільки я підійшла до передніх дверей, щоб попросити водія опустити пандус, як просто перед обличчям він з єхидною посмішкою зачиняє двері і їде, залишивши мене і інваліда на візку на зупинці… Я запам’ятала номер і після того, як завезла дочку, дочекалася того водія на іншій зупинці, хотіла запитати, чому? Син мій воює зараз і за тебе так само, кажу йому, а ти так чиниш з людьми? А він каже — пішла звідси! Ми часто користуємося автобусами, і водії завжди були людяними, допомагали заїхати в транспорт. Якби цей водій потім прийшов і просив пробачення, то в щирість цього я не вірю. Він нас прекрасно бачив, що я з дитиною на візку.

Катерина Марчук, очолює постійну комісію з питань міського господарства, транспорту та зв’язку:

— Призначили зустріч в управлінні транспорту з водієм та перевізником, а також запросили пані Ольгу, аби з’ясувати ситуацію. Водій навіть не прийшов на зустріч, аби пояснити свої дії. Прийшла лише перевізниця, яка попросила вибачення за нього і сказала, що він буде звільнений. Треба робити відомими таких водіїв. Така поведінка неприпустима та ганебна.

Валентина Базюк, представниця перевізника:

— Я йому кажу: прийдеш, розкажеш про себе, попросиш вибачення в людини, напишемо пояснюючу — і на тому кінець. А він сказав, що не піде. Значить, розуміє свою вину. Ми його звільнимо.

Василь Сливка, начальник міського управління транспорту і зв’язку:

— Водій повинен був опустити пандус і допомогти заїхати на інвалідному візку в автобус. В таких випадках водій має під’їхати під самий бордюр і далі вже визначиться, чи потрібен пандус — бо на різних зупинках різна висота, десь можна і без пандуса заїхати. З водіями були різні інциденти, але вони приходили і вибачалися за свою поведінку. Покарання було різне, їх залишали без заробітку. Дещо доходило до людей і вони обіцяли, що більше такого не буде — їм дозволяли працювати далі. А тут… Найближчим часом проведемо повторний інструктаж для усіх водіїв та перевізників, щоб нагадати, що входить до їхніх обов’язків.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також