Вирок у справі лікаря Думановського суд має проголосити 2 вересня

696 0

Ми у соцмережах:

на фото стоїть обвинувачуваний лікар Думановський, поруч його захисник/Суспільне Рівне/

2-го вересня оголосять вирок у справі дитячого хірурга з Рівного Костянтина Думановського, якого звинувачують у лікарській недбалості. Про це 30 серпня повідомив суддя міського суду Петро Денисюк після завершення дебатів між сторонами обвинувачення та захисту.

Суспільне повідомляє: за версією слідства, дії лікаря на той час обласної дитячої лікарні Костянтина Думановського спричинили смерть п'ятирічного Миколи Антонюка. Справу розглядають майже шість років.
Оскільки термін для притягнення Костянтина Думановського до кримінальної відповідальності вже збіг, прокурор просив суд задовольнити цивільний позов родини хлопчика на півтора мільйона гривень.
"Вважаю, що вина Думановського у вчиненні злочину доведена повністю у ході досудового розгляду доказами, показами потерпілих, свідків, дослідами медичних експертиз", – сказав у суді прокурор Ілля Клімашевич.
Свою вину Костянтин Думановський не визнає, натомість родина померлого хлопчика вважає, що смерть дитини настала саме через невчасну допомогу лікаря.
"Сьогодні ні прокурор, ні сторона потерпілих не вказала на жодний доказ, який доводить обвинувачення. Всі вони акцентують увагу суду на тому, що всі ці докази неправильні. То як ви призначаєте експертизу, долучаєте до матеріалів справи і передаєте суду?", – відповів адвокат обвинуваченого Борис Савчук.
Вирок у справі суд має оголосити в четвер, 2-го вересня.
Що відомо
  • В одній з трьох експертиз зазначено, що п'ятирічний Микола Антонюк помер від хвороби Крона. Його рідні це заперечували і пояснювали, що жодних симптомів він не мав. Вони звинувачували у смерті саме лікаря Костянтина Думановського, який, на їхню думку, невчасно надав допомогу.
  • Як пишуть журналісти "Четвертої влади", поки тривало розслідування і судові процеси, Думановського встигли звільнити, він подавав у суд, поновився і знову звільнився вже за власним бажанням. Станом на березень 2021-го людина з ім'ям, прізвищем та по батькові, як у Думановського, працювала лікарем-хірургом у дитячій клінічній лікарні №4, що у Солом’янському районі міста Києва.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також