Винуватця смертельної автопригоди з суду відправили у СІЗО

1053 0

Ми у соцмережах:

Винуватця смертельної автопригоди з суду відправили у СІЗО

Обвинувачений у вчиненні смертельної автопригоди на Володимиреччині Андрій Кулаков із суду вийшов у супроводі конвою, бо попереду у нього — 4 роки колонії

Трагічна подія сталася після 17-ї години 11 січня 2020 року у селі Каноничі Володимирецького району.

30-річний житель села Зелене цього ж району, керуючи автомобілем «BMW», допустив наїзд на місцевого жителя, який велосипедом їхав дорогою у попутному напрямку. Маючи змогу надати потерпілому велосипедисту домедичну допомогу, водій свідомо цього не зробив, з місця пригоди зник та не повідомив ні поліцію, ні медиків про подію.Однак очевидцем події став інший водій автомобіля, який зумів наздогнати втікача, заблокував йому рух та викликав поліцію.

Підозрюваного затримали й оголосили підозру у вчиненні кримінальних правопорушень одразу за двома статтями - порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого, та за залишення в небезпеці. 

Вироком Володимирецького районного суду від 29 травня 2020 року водія визнано винуватим у вчиненні згаданих вище злочинів та застосовано покарання за сукупністю злочинів 4 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки. Місцевий суд застосував до обвинуваченого статтю  75 Кримінального кодексу України, звільнивши його від відбування призначеного основного покарання з випробуванням, з двохрічним іспитовим строком.

До  Рівненського апеляційного суду надійшли дві апеляційні скарги прокурорів, в яких вони оспорили вирок в частині невідповідності призначеного покарання тяжкості злочину та особі обвинуваченого, просили вирок суду скасувати та ухвалити новий, яким призначити Кулакову остаточне покарання за сукупністю злочинів у виді позбавлення волі на строк 4 роки з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Захисник обвинуваченого і сам Кулаков просили апеляційні скарги прокурорів відхилити, а вирок місцевого суду залишити без змін.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ скасував вирок місцевого суду в частині призначеного покарання та призначив винуватцеві смертельної ДТП покарання -  позбавлення волі строком на 4 роки, з позбавленням права керувати транспортними засобами впродовж року. Чоловіка, який у день ДТП перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння 1,6 проміле, що у 8 разів перевищує допустиму норму, а після наїзду на 40-річного велосипедиста залишив його в небезпеці й не надав домедичну допомогу, під варту взяли в залі судового засідання., повідомила пресслужба суду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також