Фонд енергоефективності презентував у Рівному нову програму для ОСББ

456 0

Ми у соцмережах:

Фонд енергоефективності презентував у Рівному нову програму для ОСББ

Сьогодні у Рівному працює дирекція Фонду енергоефективності. Вони завітали, щоб представити для голів ОСББ міста нову програму «ГрінДІМ», а також обговорили з профільним заступником та заступником директора Департаменту економічного розвитку ті енергоефективні проекти, які вже реалізовано чи реалізовуються в громаді.

Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила нову Програму «ГрінДІМ», спрямовану на стимулювання використання альтернативних джерел енергії. Основною метою цієї програми є підтримка ініціатив щодо впровадження заходів з енергоефективності, здійснення яких забезпечує зменшення споживання енергетичних ресурсів, включаючи
заходи, спрямовані на збільшення частки енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії, а саме: шляхом надання грантів для часткового відшкодування вартості обладнання та матеріалів під час впровадження заходів щодо збільшення частки електроенергії, виробленої з відновлювальних джерел енергії у житловому секторі.

Ми будемо проходити найскладніший опалювальний сезон в нашій історії, тому хочемо, щоб житлові будинки були до нього готові. Тому і працювали над новою програмою "ГрінДІМ". Її учасниками стануть об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи.  Щоб прискорити початок реалізації нової програми, ми сьогодні завітали до Рівного, де презентували умови та положення цієї Програми для голів правління ОСББ вашої громади,каже директор Фонду енергоефективності Єгор Фаренюк.Ми надіємося на подальшу спільну співпрацю задля ефективного та економного використання ресурсів держави.

Енергоефективність та ощадливий підхід до використання енергоресурсів завжди були важливим питанням для Рівненської міської територіальної громади. Пріоритетом влади залишається проведення послідовної політики з впровадження енергоефективних заходів, ресурсозберігаючих технологій та охорони навколишнього середовища.

Для нас дуже важливо, щоб у громаді впроваджувалися та використовувалися подібні інструменти із стимулювання житлових об’єднань до впровадження заходів з енергоефективності.  Впевнений, що програма «ГрінДім» успішно запрацює у нашому місті, - говорить заступник міського голови Рівного Артем Ганущак. - В період війни участь в подібних програмах – це не тільки про зменшення енергоспоживання, а і економію коштів, які можна буде залучити на підтримку ЗСУ.

Голови правління ОСББ Рівного наголошують, що дуже чекали подібних програм. Адже нині потрібно докладати максимум зусиль, аби адаптувати свою діяльність до умов воєнного стану. Це дасть можливість ОСББ Рівного покращити життя мешканців, а також зберегти кошти рівнян.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також