Ловити рибу на Дубенщині досі заборонено, а пити воду з криниць на Млинівщині вже можна

1387 0

Ми у соцмережах:

Ловити рибу на Дубенщині досі заборонено, а пити воду з криниць на Млинівщині вже можна

Нагадаємо, що збита над Тернопільщиною російська ракета ще 4 квітня зруйнувала склад міндобрив. Із шести пошкоджених резервуарів витекла частина хімікатів. Заміри показали перевищення аміаку у декілька разів в річці Іква. Зафіксували також загибель риби.

По руслу річки Іква на Тернопільщині та на Рівненщині, де вона також протікає,  фахівці радили не вживати питну воду з криниць. Був заборонений вилов риби з місцевих водойм. Підприємствам, які знаходяться по руслу річки Іква, було заборонено використовувати річкову воду для промивки обладнання. Екологи заявили, що наслідки не були критичними, отож небезпека мала б минути через 3-4 дні.

Сьогодні начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль повідомив про ситуацію щодо потрапляння карбамідно-аміачної суміші у річку Іква. Лабораторіями обласного центру контролю та профілактики хвороб досліджені вододжерела з 26 населених пунктів Рівненщини. Зроблено 75 досліджень. Зокрема, у селах Берег, Сапанівчик, Миньківці і м. Дубно, які найближче розташовані до епіцентру події.

Перевищень гранично допустимої концентрації небезпечної речовини немає. Питна вода у криницях та кранах громадян безпечна для споживання. У Млинівському водосховищі амоній не виявляється.

Вміст амонію у річці Іква у Дубенському районі сьогодні значно зменшився, але поки ще залишається вище від звичайного рівня. Вилов риби – заборонено. Про будь-які зміни інформуватимуть і надалі.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також