Від кафе до готелю в сквері Рівного — лише один підпис

2542 0

Ми у соцмережах:

фото: 4 влада

У грудні 2020 заступник головного архітектора Рівного Віктор Вівсянник своїм підписом під документами дозволив звести шестиповерховий готель у сквері на вулиці Чорновола — неподалік басівкутського пляжу. Хоч землю ще понад 15 років тому виділяли в оренду для будівництва невеликого кафе.

Олег Піщанський, заступник міського голови Рівного з питань архітектури:

Ще у 2005 році міська рада на 49 років віддала в оренду в сквері на вулиці Чорновола понад 9 соток землі рівнянці Любові Скринник — для побудови там кафе. На мою думку, ще тоді міські депутати допустили концептуальну помилку. Адже це сквер, і цілісність зеленої зони потрібно берегти. Якщо там навіть побудувати кафе, то до нього ж мають бути під’їзні шляхи та стоянка для автомобілів. Якщо їх облаштовувати, то все це позначиться на кількості дерев у зеленій зоні.

Однак обурення громадськості та міського голови Олександра Третяка спровокувало те, що наприкінці минулого року було внесено зміни до містобудівних умов та обмежень. Зробив це 11 грудня п. Вівсянник. Зміни стосуються назви будівництва об’єкта. Тепер можна будувати кафе з готелем. І це дуже серйозно. Бо готель — це уже не кафе. Під виглядом готелю там можуть з’явитися квартири. Тим більше, що гранична висотність майбутнього об’єкта — 18 метрів, а це приблизно п’ять-шість поверхів.

Нам усім відомий попередній гіркий досвід будівництва багатьох об’єктів у Рівному. Найгірше, що зміни у документацію було внесено всупереч уже існуючому детальному плану забудови правого берега Басівкутського озера. У діючому плані на цьому місці передбачається лише паркова зона.

Міський голова дав доручення розробити шляхи протидії реалізації можливої будівельної схеми та зберегти цілісність парку.

Богдан СЛОНЕЦЬ.

Фото: 4 влада


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також