Ветеран «Черешня» з Рівненщини представлятиме Україну на змаганнях у США

710 0

Ми у соцмережах:

Ветеран «Черешня» з Рівненщини представлятиме Україну на змаганнях у США

Військовик з Рівненщини став один із 30 ветеранів, які представлятимуть Україну на змаганнях United States Air Force Trials, що пройдуть у Лас-Вегасі в березні 2024 року.

10 січня у Києві оголосили імена 30 учасників української команди ветеранів і військовослужбовців, яка у березні поїде на змагання United States Air Force Trials 2024 у Лас-Вегас. Вони матимуть змогу перейняти досвід проведення внутрішніх змагань у США та пліч-о-пліч позмагатися з американськими ветеранами та військовими Повітряних сил та морської піхоти.

Серед учасників є військовик ЗСУ з Рівненської області - Євген Федосєєнко, повідомляє Рівне 1.

Військовому із позивним "Черешня" Євгену Федосєєнку 46 років. Родом із Запорізької області, мешкає в селі Білашів на Рівненщині. 11 травня торік під Бахмутом отримав вогнепальне поранення із забоєм спинного мозку. Зараз заново вчиться ходити і каже: «Я все бачу з позитивом. Щоб не сталось — воно вже сталось».

United States Air Force Trials 2024 — це внутрішні відбіркові змагання до Warrior Games, які проходять у Сполучених Штатах. Команди України і Грузії запросили взяти участь у них, але вони не будуть проходити відбір. Йдеться про представницьку роль, обмін досвідом і знаннями.

Учасників української команди обрала комісія з представників громадського сектору і силових відомств. При відборі на 50% мав значення спортивний результат під час відбіркових змагань. Також враховували соціальний фактор та психологічний показник — усі учасники пройшли інтерв’ю з психологом.

У грудні близько сотні ветеранів та військовослужбовців взяли участь у навчально-тренувальних зборах. Ще майже 70 учасників приїхали одразу на відбіркові змагання. Виступали у веслуванні на тренажерах, велоспорті, легкій атлетиці, баскетболі на візках, волейболі сидячи, пауерліфтингу, плаванні, стрільбі з лука.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також