Ваш рідний втрапив у ДТП: як працює шахрайська схема

898 0

Ми у соцмережах:

Ваш рідний втрапив у ДТП: як працює шахрайська схема

18 тисяч гривень, 3 тисячі доларів США та 1950 євро віддала шахраям сім'я рівненських пенсіонерів. Як повідомили у поліції, вони стали жертвою схеми "ваш рідний потрапив у ДТП".

Правоохоронці розповіли Суспільному обставини злочину.

Що зробив шахрай
Зловмисник зателефонував на стаціонарний номер до сім'ї пенсіонерів. Це було близько 19-ї вечора. Додзвонювач представився другом їхнього зятя і повідомив, що той із онуком потрапили в ДТП. Він заявив, що терміново потрібні гроші на лікування і він готовий за ними прийти якнайшвидше.

Що зробили пенсіонери
Шахрая слухав господар. Про звістку він одразу повідомив 70-річну дружину. Перебуваючи під психологічним впливом, пенсіонери зібрали всі накопичені роками заощадження: 18 тисяч гривень, 3 тисячі доларів США та 1950 євро.

Момент передачі
Орієнтовно за десять хвилин після дзвінка на порозі з’явився "друг", якому жінка віддала гроші, не встигнувши запитати, в якому стані рідні. Шахрай зіслався на те, що мчить у лікарню і поспіхом вибіг із під’їзду. Те, що їх ошукали, подружжя зрозуміло лише після дзвінка зятеві.

Порада
Поліцейські просять громадян у жодному разі, за будь-яких обставин не давати гроші невідомим. Наголосіть рідним, близьким, сусідам — особам похилого віку, аби вони були вкрай обачні у спілкуванні з невідомими, особливо по телефону.

Крім того, не впускайте у оселі людей, які представляються лікарями, медсестрами, газовиками, але при цьому не показують документів. Випадки шахрайства, коли вони обкрадали людей, втираючись у довіру, у цьому році були. Також люди ховають обличчя за масками.

Нагадаємо і про такі шахрайства, які стались на Рівненщині :
12 травня у Здолбунові псевдопраців газової служби, яка під приводом перевірки показників лічильника зайшла до квартири, обікрала пенсіонерку на майже 20 тисяч гривень.
– 5 травня у Рівному 87-річна пенсіонерка впустила двох жінок до оселі, оскільки ті назвались медпрацівницями та мали відповідний вигляд. Доки одна міряла температуру та робила масаж, інша забрала зі сховку жінки 23 тисячі гривень.
– 8 травня, за словами 86-річного господаря, жінки прийшли під приводом перевірки симптомів коронавірусу. У подружжя пенсіонерів зникло 10300 гривень. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також