В останню путь на Рівненщині провели чотирьох військовослужбовців

15401 0

Ми у соцмережах:

Колаж - Рівненської ОВА

У Вараші, Володимирці, Рівному, Здовбицькій та Дубенській громадах попрощатися зі своїми захисниками вийшли сотні людей.

Про цих чотирьох Героїв розповіли в обласній військовій адміністрації:
 
У Вараші та Володимирці прощалися із Сергієм Гузеєм. Чоловік народився у Володимирці. До початку повномасштабної війни працював на будівництві. 51-річний житель Вараша 2 березня 2022 року за покликом серця вступив до лав Збройних Сил України. Воював у складі 128-ої гірсько-штурмової бригади, брав участь у боях на Херсонщині, Донеччині та Запорізькому напрямку. В 2023 році молодшого сержанта було переведено до військової частини А4925, де проходив службу на посаді  командира зенітного кулеметного відділення. 13 січня Сергій Гузей помер у багатопрофільній клінічній лікарні інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги (м.Львів) через хворобу. Без батька залишилося дві доньки...
 
У Рівному провели в останню дорогу захисника Андрія Яремчука. Чоловік народився у селі Світанок на Кореччині. Після закінчення школи служив у армії. Коли ж повернувся, працював на будівництві в Україні та за кордоном. Із 5 березня 2022 року став на захист Батьківщини, бо вважав, що це обов’язок кожного українця боронити свою землю.  
Тривалий час Андрій ніс службу на кордоні з білоруссю, а на початку цього року з підрозділом вирушив на Донеччину. На жаль, 12 січня 41-річний старший солдат Андрій Яремчук загинув на полі бою на Донеччині. У Захисника залишилися дружина та 17-річний син.  
 
Здовбицька громада провела останнім земним шляхом молодого воїна Едуарда Крижанівського. Чоловік народився 6 вересня 1992 року в селі Здовбиця. Навчався у місцевій школі, потім у залізничному училищі, де здобув професію маляра-штукатура. З 11 лютого 2023 року поповнив лави Збройних Сил України, служив на Донецькому напрямку. 14 липня був направлений командуванням на навчання, де пройшов курс підготовки командирів відділень, головних сержантів взводів. 28 грудня під час виконання чергового бойового завдання Едуард Крижанівський отримав важкі поранення та був направлений до військового госпіталю. На жаль, поранення були надто важкі - 15 січня 2024 року серце Едуарда Крижанівського зупинилося.
 
До Небесного Легіону Захисників приєднався Герой із Дубенщини – 33-річний Ігор Котвінський. Чоловік народився 15 жовтня 1990 року, проживав у селі Комарівка Смизької тергромади. Із 2020 року працював водієм у Смизькому пункті постійного базування Дубенської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги. У березні 2023 року був призваний на військову службу. Молодший лейтенант – командир стрілецького взводу загинув 14 січня при виконанні обов’язків військової служби на Бахмутському напрямку. У загиблого залишилися дружина та 9-річна донечка Іринка.
 
Світла памʼять Героям 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також