Українські війська на півдні почали застосовувати тактику Першої світової війни

15933 0

Ми у соцмережах:

Українські війська на півдні почали застосовувати тактику Першої світової війни

Українські сили ведуть наступ по трьох напрямках – Бахмут, південь від Оріхова та Херсонський напрямок.

Однак українська армія відмовилася від тактики НАТО та уже не намагається масованим ударом швидко прорвати російську оборону, аналізує ситуацію дослідник Центру стратегічних та міжнародних досліджень США, генерал-майор австралійської армії у відставці Мік Раян для «Голосу Америки».

Зараз українські сили перейшли до тактики «відкусити й утримати».

«Ця ідея, розроблена ще під час Першої світової війни, полягає в тому, щоб сили захоплювали й утримували невеликі частини ворожої території, а потім знову рухатись вперед при підтримці артилерійських обстрілів. Для цього потрібна велика кількість артилерії», – вважає генерал-майор у відставці Мік Раян.

Він наголошує, що перші українські атаки в червні не досягли очікуваного тактичного прориву. Він також проводить паралелі із Першою світовою війною, згадуючи мінні поля, окопи, опорні пункти та протитанкові рови на сотні кілометрів.

Однак росіяни теж не сиділи, склавши руки. Вони зібрали майже 100 тисячне угрупування для наступу біля Куп’янська, намагаючись відвернути увагу українців від напрямків, де ЗСУ готувалися до контрнаступу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також