Убивцю Лимича судять два роки

1923 0

Ми у соцмережах:

Андрій Лимич

Близько двох років триває суд у справі про вбивство Андрія Лимича, відомого у Рівному лікаря-рефлексотерапевта, засновника «Всеукраїнського фонду роду Лимичів». Липневого вечора 2016 року 65-річний лікар був убитий у своєму офісі на першому поверсі багатоквартирного будинку на вулиці Соборній, 291. Десь за півгодини після убивства закривавлене тіло лікаря виявив 43-річний рівнянин, який приходив до Андрія Лимича лікувати спину й чекав його після сеансу, щоб підвезти додому. Лікар довго не виходив, тож пацієнт зайшов ще раз — і застав у ванній жахливу картину.

За убивство судять уродженця села Озірці Березнівського району Миколу Люшина. Підсудний заявив, що йому потрібен перекладач з української мови на російську, й довгий час марудив, бо всі були не такі, і ця обставина затягувала процес. Зрештою, перекладача йому нарешті знайшли, й суд почав розгляд справи по суті.

Люшин ще малим виїхав з батьками на північ Росії, там одержав російське громадянство. У 2014-му родина повернулася на Рівненщину, Микола одержав посвідку на постійне проживання в Україні. Родина оселилася в тих же Озірцях. Та Микола до праці не поспішав. Любив грати на автоматах, пиячив та влаштовував вдома скандали. Лікуватися від алкоголізму до Андрія Лимича приходив двічі, у 2014-му та у липні 2016-го. Лікування було недешеве, обидва рази гроші давала мати. Того дня Люшин прийшов до лікаря дуже завчасу, прихопивши із собою сокирку-молоток. Коли Лимич закінчив прийом, Люшин зайшов і вдарив Лимича сокиркою кілька разів по голові. Потім ще кілька разів вдарив жертву ножицями в шию і забрав усі гроші, які знайшов.

Говорили і про 30 тисяч гривень, і про 50 тисяч, які нібито забрав Люшин. І хоча родина убитого Андрія Лимича не заявляла позов до суду про відшкодування матеріальних збитків, адвокат Лимичів Володимир Сокаль каже, що усі докази у цій справі вказують на винятково корисливий мотив скоєння убивства.

— Прямих свідків скоєння убивства не було, — каже адвокат Сокаль, — а всі непрямі свідки та інші обставини вказують на корисливий мотив. Підсудний і не приховував, що коли побачив візитну картку лікаря Лимича, то одразу подумав про його гроші. У справі залишилося допитати 3 чи 4 свідків, але я наполягатиму, щоб суд викликав ще одного — таксиста, який знайомий з підсудним. Цього чоловіка допитували на досудовому слідстві, й він розповів, що Люшин неодноразово звертався до нього, казав, що знає, де роздобути гроші, і пропонував зробити це разом. Таксист на цю пропозицію так і не пристав. В обвинувальному акті його прізвища немає, тож у суді він як свідок не проходить. Я наполягатиму на його допиті, аби ще раз довести, що до скоєння злочину підсудний готувався і убив не тому, що мав неприязнь до лікаря, а з метою одержання його грошей.

Якщо в суді буде доведено корисливий мотив скоєння убивства, підсудний може одержати довічне позбавлення волі.

Олександра Скрипник.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також