У водах Рівненщини епідеміологи шукають холеру. Що виявили?

672 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Холера - це особливо небезпечна інфекційна хвороба, що викликається Vibrio cholera. Холера вражає як дітей, так і дорослих, і може призвести до смерті протягом кількох годин, якщо її не лікувати належним чином. Однак у багатьох людей захворювання перебігає безсимптомно або з легкими чи помірними симптомами, - кажуть медики.

Фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб розповіли про ситуацію на Рівненщині:

 - У Рівненській області з 1 червня по 1 жовтня кожні два тижні проводяться лабораторні дослідження води на холерні вібріони. Станом на сьогодні проведено 169 досліджень проб води та обстежено 86 хворих з тяжким перебігом гострих кишкових інфекцій. З 9 проб води виділено 9 культур холероподібного вібріона в Сарненському районі, Рівненському та Вараському районах.

Як додають епідеміологи, інкубаційний період холери триває від кількох годин до 5 днів. Захворювання викликається через споживання забрудненої води або їжі, яка містить збудник. Основними симптомами холери є гостра водяниста діарея, яка призводить до дегідратації організму, що може бути життєво небезпечним. Однак, у багатьох людей захворювання перебігає безсимптомно або з легкими чи помірними симптомами.
 
 - Широкому розповсюдженню холери сприяє недостатнє забезпечення населення доброякісною питною водою, аварійний стан каналізаційних мереж, суттєві недоліки в санітарній очистці населених пунктів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також