У вас існують дві армії: ЗСУ та корупціонери – британський полковник

1020 0

Ми у соцмережах:

У вас існують дві армії: ЗСУ та корупціонери – британський полковник

Стандарти НАТО, в першу чергу, стосуються Міністерства оборони та інших чиновників, які наскрізь корумповані.

Це і є причиною, чому Україну не хочуть брати у НАТО, розповів британський полковник у відставці, військовий експерт Глен Грант у ефірі радіо «НВ»:

- Українська армія досі залишається армією радянського зразка. Ви обманюєте себе, коли думаєте інакше. В України є дві армії – армія фронту та армія тилу. Армія тилу залишилася повністю радянською. Вона корумпована. У ній багато людей, які роблять неправильні речі. Ця армія паперова і ґрунтується на бюрократичних процедурах. Вона не любить людей. Їй байдуже на солдатів. Їй байдуже, чи травмовані вони, чи ні. Ось така у вас армія тилу. Армія фронту – це герої України. Вони дійсно неймовірні та чудові. Але чим далі ви віддаляєтеся від фронту, то бачите, що між бойовою бригадою та штабом є деякі зони відчутних слабкостей.

Проблема з корупцією у тилу є велика. Якби її не було, то не потрібні були б волонтери. Адже ваше міністерство оборони досі не зорієнтувалося, як підтримувати армію у сучасній війні. Також є багато питань до «Укроборонпрому». Він був повністю неефективним. Сподіваюся, що новий керівник здійснить його перебудову. Звичайно у міністерстві оборони можуть бути області, де все добре. Але це здебільшого винятки, бо гарні люди є скрізь. Проблема полягає у тому, що Залужний надто зайнятий поглядом вперед, щоб займатися деякими старими й мертвими полковниками, які тільки заважають армії.

Ви маєте зрозуміти, що немає ніяких стандартів НАТО для поля бою. Це все міф. Те, як ви воюєте, залежить від ситуації на фронті. Це залежить від ваших командирів, кількості боєприпасів та авіації. Стандарти ж НАТО – це турбота про людей, які на фронті. Стандарти НАТО – це про бюрократію. Україна далека від цих стандартів у багатьох аспектах. Вступ до НАТО не стосується бойової армії, це стосується політики та системи цінностей. Чи дбає уряд про всіх постраждалих? Чи дбає уряд про сім’ї? Чи дбає уряд за підготовку людей, щоб вони вирушали навченими на фронт. Справедливість та чесність – це стандарти, які НАТО хоче бачити. Для НАТО важлива армія, яка цінує та дбає за своїх людей. Абсолютно це не стосується зброї. Це немає значення. Більш важливіше, чи є генерали чесними. Чи належним чином вони дбають про своїх людей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також