У Вараші встановили заправки для електромобілів

1046 0

Ми у соцмережах:

У Вараші встановили заправки для електромобілів

Зарядка на швидкій СЗЕ займатиме менше однієї години, а на кожній станції може водночас заряджатися два автомобілі.

Поруч з інформаційним центром «Полісся» та на пристанційній площі (в районі прохідної блоку №1) Рівненської АЕС запрацювали станції зарядки електромобілів.

Згідно з прогнозами Міжнародного енергетичного агентства до 2030 року кожен другий автомобіль, проданий у США, Євросоюзі та Китаї може бути електричним. Україна не є винятком. У нашій країні електромобілі набирають все більшої популярності. Основним стримуючим фактором в подорожах на електрокарі є відстань, яку він може проїхати, тому з метою об’єднання великих міст в країні триває розвиток інфраструктури електрозарядок.

Ще у 2022 році Кабмін України ухвалив розпорядження про створення мережі швидкісних автомобільних електрозарядних станцій. У межах проєкту, який реалізується НАЕК «Енергоатом», передбачено створення упродовж двох років 120 автомобільних електричних зарядних станцій: 40 великої потужності (160+ кВт) та 80 середньої потужності (60+ кВт) в обласних центрах та на основних автомагістралях України.

Енергогенеруюча компанія, як потужний виробник чистої електроенергії, сприяє розвитку мережі швидкої та комфортної зарядки електричних авто в країні. Крім того, реалізація проєкту також сприятиме виконанню Україною міжнародних зобов’язань щодо декарбонізації. Дотримуючись корпоративного курсу компанії, керівництво Рівненської АЕС ініціювало встановлення станцій зарядки електрокарів на об’єктах РАЕС.

- У серпні минулого року на Рівненській АЕС за ініціативою генерального директора була створена робоча група, до якої увійшли спеціалісти структурних підрозділів електростанції. До роботи в групі залучались також працівники електростанції, які є власниками електромобілів. Було проведено консультації із представниками вітчизняних виробників СЗЕ, а також вивчено досвід Хмельницької АЕС. Для якісної та вчасної реалізації завдання проводились спільні обговорення поточних питань та важливих моментів. Завдяки злагодженій та професійній роботі на РАЕС розпочинають роботу станції зарядки для електричних авто,каже заступник генерального директора РАЕС з якості та управління Віктор Кравець.

Швидкісна зарядна станція запрацювала біля інформаційного центру «Полісся», середньої потужності на пристанційній площі. Невдовзі СЗЕ середньої потужності будуть розміщені ще на одному паркінгу, території навчально-тренувального центру та транспортного цеху РАЕС.

Аби поновити запас ходу електричного авто на швидкісній СЗЕ,  водію необхідно буде витратити менше однієї години, а на станції середньої потужності – близько 3-4. На одній станції одночасно зможуть заряджатись два авто. Оплата за послуги відбуватиметься в зручному форматі – онлайн, за допомогою мобільного додатку EcoFactor.

- Електрокари, безумовно, є частиною безвуглецевого майбутнього. Вони «вміють» те, на що не здатні авто з двигуном внутрішнього згоряння. Їх використання сприятиме зниженню споживання нафтопродуктів і рівня викидів шкідливих викидів в атмосферу, що поліпшить загальну екологічну ситуацію, підсумував Віктор Кравець. 

Читайте також: Попит на електрокари на Рівненщині зростає: найбільше зареєстрували автомобілів «Nissan» та «Tesla»


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також