У Рівному зберуть депутатів, щоб врятувати будівництво дитсадочку на Північному

1388 0

Ми у соцмережах:

У Рівному зберуть депутатів, щоб врятувати будівництво дитсадочку на Північному

Рішення про скликання позачергової сесії міськради Рівного в четвер, 12 березня, о 10 годині уже готово.

 Депутати планують ухвалити зміни до міського бюджету. Вони стосуватимуться виділення 8,5 мільйонів гривень для області, які стануть частиною для спільного фінансування об’єкту. Це потрібно для того, щоб з ДФРР у 2020 році виділили 75 мільйонів гривень для будівництва дитсадка-гіганта на вулиці Коновальця.

До слова, через те, що раніше ці гроші не були виділені, будівництво дитсадочку на Північному не потрапило в перший проєкт розпорядження Кабміну із переліком об’єктів, що фінансуватимуться з державного бюджету.

Однак деякі депутати мають сумніви: «Область використає міські гроші, а будівництво так і не розпочнеться». Це сьогодні прозвучало на бюджетній комісії міської ради.

Адже до цього місто уже виділяло близько 3 мільйонів гривень. Однак гроші для співфінансування з державного бюджету так і не надійшли. Більше того, Рівненська ОДА заморозила будівництво, щоб провести його аудит, а міські мільйони були використані на вивіз сміття, розбирання даху довгобуду та підготовчі земельні роботи, уточнив на бюджетній комісії заступник директора департаменту будівництва та архітектури Рівненської ОДА Василь Мельник.

Це розбирання даху показало, що з деякими конструкціями будівлі є проблеми. Тому проект реконструкції дитсадочку на Коновальця потребує коригування. Виходить, що й документація для будівництва неготова.

Начальник УКБ Рівного Сергій Кушнір на вимогу депутатів уточнив, що коригування проекту може зайняти півроку.

Разом із тим, Рівненська ОДА розірвала договір з будівельною компанією, яка до цього виграла тендер на зведення дитсадочку.

Рівненський депутат Роман Яворський зауважив, що за таких обставин реальне будівництво може розпочатися не раніше жовтня. Звісно, якщо до цього часу встигнуть уладнати усі бюрократичні процедури.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також