У Рівному запрацювала установка з виробництва гіпохлориту натрію вартістю понад 200 000 євро

803 0

Ми у соцмережах:

У Рівному запрацювала установка з виробництва гіпохлориту натрію вартістю понад 200 000 євро

У Рівному запрацювала установка з виробництва гіпохлориту натрію вартістю понад 200 000 євро.

Як повідомляє обласне підприємство, це стало можливо завдяки реалізації проєкту «Безпечна вода для міста Рівне», який переміг в рамках конкурсу, оголошеного Міністерством закордонних справ Словаччини.

В результаті реалізації проекту на потужностях підприємства встановлена установка з виробництва гіпохлориту натрію – безпечного реагенту, яким дезінфікують воду перед подачею у водопровідну мережу. Устаткування встановлене на одній з найбільших водопровідних насосних станцій підприємства – «Київській», що дозволяє не лише отримати незалежність від виробника-монополіста, але й допомагає заощадити близько 50% суми коштів, які РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» витрачає на знезараження води.

З початку війни РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» зіткнулося з серйозними викликами в забезпеченні споживачів якісною питною водою в достатній кількості. Через бойові дії, руйнування транспортної інфраструктури вітчизняні виробники хімічних реактивів, що використовуються для очищення води, не можуть повноцінно функціонувати та відправляти вантажі Україною. Власна установка задовольняє 35% від загальної потреби в гіпохлориту натрію та забезпечує безперебійність роботи підприємства. Слід зазначити, що РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» вже має аналогічну установку на водопровідній насосній станції «Новий двір», які разом забезпечують 60% потреби використання покупного гіпохлориту. В планах підприємства через декілька років повністю відмовитись від привізного гіпохлориту натрію та послуг монополіста.

Крім грантових коштів (199 373 євро) та власного внеску РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» (32 000 євро), за які отримано вищезгадане устаткування, Словацькою агенцією з міжнародного співробітництва та розвитку (SlovakAid) було виділено фінансування в розмірі 30 000 євро в рамках проєкту «Підтримка екологічного управління водними ресурсами в місті Рівне під час воєнного стану». За ці кошти було закуплено обладнання – засувку (діаметром 800 мм) з електроприводом з дистанційним керуванням.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також