У Рівному суди 7 років розглядають справу про жорстоке вбивство (ВІДЕО)

3289 0

Ми у соцмережах:

У Рівному суди 7 років розглядають справу про жорстоке вбивство (ВІДЕО)

У Рівному підозрювані у жорстокому вбивстві жінки вже сім років затягують суди – змінюють адвокатів, скаржаться на погане самопочуття або вимагають перекладача, бо нібито не розуміють української.

Внаслідок такої лінії поведінки вони невдовзі взагалі можуть вийти на волю, йдеться в сюжеті ТСН.

Родичка показує місце, де раніше був літній будиночок, який убивці підпалили, сховавши туди тіло її свекрухи Зінаїди. Це сталося в серпні 2012-го, двоє затриманих слідчим в усьому зізналися.

- Вони на неї накинулись, повалили її на землю, почали її душити. Перев’язали їй горло шнурками", - каже невістка вбитої Оксана Римчук. Вбивці хотіли пограбувати будинок, до якого приїхали як працівники – встановлювати кондиціонер. Туди вмонтували "жучка" і місяць прослуховували, а коли господарі поїхали на відпочинок – напали на їхню матір. "Її били, а потім вирішили просто задушити. Положили у воду, подивились, чи вона вже мертва, а тоді підпалили повністю весь будинок, - каже невістка.

Перед тим у жінки забрали майже 10 тисяч гривень та золото, котре згодом знайшли у сховку підозрюваного на Житомирщині. І хоча затримані спершу у всьому зізналися, згодом від свідчень відмовилися. Відтоді минуло сім років, однак вироку досі нема.

 -  На моєму досвіді це перша справа така, - зізнається прокурор Рівненської обласної прокуратури Кирило Рогальчук. Павло Глобін – один із підсудних, родом з Донеччини, на одному з судових засідань заявив, що не розуміє державної мови. Раніше він уже був судимий за крадіжки та втечу з в’язниці, нині – вимагає перекладача, бо той, що є, його не влаштовує, оскільки нібито не має спеціальної освіти.

Інший підсудний – Павло Матюк. Він допомагає Глобіну затягувати процес. Щоразу підсудні знаходять нові причини – то на одному із засідань Глобіну демонстративно стає зле. "Надайте мені допомогу просто зараз, у мене тиск великий", - вимагає він.

- У них за весь час помінялося 10 захисників. Ви ж розумієте, щоб захисник вступив у справу, їм необхідний певний час ознайомлення з матеріалами" - каже прокурор Кирило Рогальчук.

Змінюються не тільки захисники, але навіть суди і судді, підозрювані весь час у СІЗО. За умисне вбивство їм загрожує пожиттєве або до 15 років за ґратами.

Але є нюанс.

- Відповідно до закону Савченко, рік тримання дорівнює двум рокам, - каже Кирило Рогальчук.

Відтак, обом підозрюваним можуть зарахувати 7,5 років у СІЗО за 15 у в’язниці.

- Безкарність, - констатує син вбитої Євгеній Римчук.

Він постійно ходить до матері на могилу.

- Я не знаю, що їй сказати, мені важко. Важко! Дивлячись на цей цирк, який відбувається, - зізнається він. Але Євгеній Римчук добиватиметься, скільки стане сил, аби кати його матері опинилися за ґратами таки на довічно.

Днями повідомлялося, що на Рівненщині підлітки побили і пограбували 61-річного пенсіонера. Від іще більш жахливих підсумків ситуацію врятувала машина, яка випадково проїздила поруч – нападники злякалися та кинулися тікати. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також