У підземеллях в рівненському парку — резиденція Миколая

2136 0

Ми у соцмережах:

У підземеллях в рівненському парку — резиденція Миколая

Міні-музей у парку ім. Шевченка в Рівному, який «вирили» і облаштували два роки тому за кошти міста та європейський грант, знайшов собі нове застосування та новий заробіток. Цього тижня у «Таємничих підземеллях Рівного» відкрили резиденцію святого Миколая, де дітей вітатимуть казкові персонажі. А самі відвідувачі проходитимуть квест на знання історії міста і писатимуть листи в підтримку бійцям на фронт. Коштують квитки 150–300 гривень, залежно від віку. Частину виручки планують витратити на подарунки військовим. Це спільний проєкт міського управління культури і туризму та івент-агенції Show studio Mparty.

До слова, сюди ж, на майданчик перед підземеллями, «переїде» святкова ілюмінація, яка зазвичай прикрашала майдан Незалежності — величезні цифри, арка та олені.

Мар’яна Озімковська, співорганізаторка:

— Хочемо запросити до нас в резиденцію Святого Миколая малечу шкільного віку. В основному ми розраховуємо програму на дітей 5–10 років. Вони будуть проходити особливий квест — бо дуже багато не знають історії нашого міста. А ми «закохалися» в цю територію і хочемо, щоб її знали. Дітей будуть зустрічати при вході, буде розказуватися історія і вони мають запам’ятовувати. Всередині чекає багато сюрпризів, квест на кожній сходинці. А потім інтерактивна кімната, де мають пройти основну вікторину, і після того вони потрапляють до Миколая. Але наш Миколай цього року інший — він буде просити кожну дитинку зробити особливу річ. Для найменших відвідувачів у нас є інша програма, яка одразу веде до Миколая. Також діти будуть отримувати миттєве фото, солодкий подарунок і спеціальний «лист віри» в підтримку для наших солдатів. Миколай буде просити, щоб його по-особливому склали — це літак «Мрія». Це все буде передано для наших солдатів, ми їм готуємо новорічний подарунок. Працюємо до 30 грудня, щоб 31 могли ще доставити нашу ідею бійцям.

Оскільки це підземелля і тут є свої правила безпеки, діє обов’язковий попередній запис. Будемо брати групи до 20 дітей, так само будуть індивідуальні, менші групки. Всередині не холодно, але знімати верхній одяг не доведеться. На випадок знеструмлення маємо генератор. Довго думали, чи варто це робити? Але діти заслуговують на свято. Хочемо вселити в кожну дитину віру в те, що все буде добре.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також