Тенісистка Леся Цуренко з Рівненщини повторила третю найбільшу перемогу в кар`єрі

548 0

Ми у соцмережах:

Тенісистка Леся Цуренко з Рівненщини повторила третю найбільшу перемогу в кар`єрі

Леся Цуренко, українська тенісистка-професіонал, яка народилася у смт. Володимирець на Рівненщині, подолала друге коло на змаганнях WTA 1000 у катарській Досі. В матчі 1/16 фіналу українка перемогла шосту ракетку світового рейтингу Онс Жабер із Тунісу.

Перша перемога українки над суперницею із топ-10 за п'ять років.
Леся Цуренко подолала друге коло на змаганнях WTA 1000 у катарській Досі. В матчі 1/16 фіналу українка перемогла шосту ракетку світового рейтингу Онс Жабер із Тунісу, повідомляє Суспільне. Спорт.

Першою серед українок у Досі вибула Марта Костюк, яка знялася у стартовому сеті матчу проти нейтральної Анастасії Павлюченкової. Із сіяними суперницями до кінця змагального дня вівторка, 13 лютого, також зустрічалися Леся Цуренко та Ангеліна Калініна.

Калініну за підсумками двох сетів зупинила восьма ракетка турніру, латвійка Єлена Остапенко. Натомість Цуренко втретє в кар'єрі зустрічалася із Жабер, яка змагалася в Досі під четвертим номером посіву, і здобула переконливу перемогу.

Як зіграли українки в другому колі Дохи?
Ангеліна Калініна поступилася Єлені Остапенко після 55 хвилин на корті. Вдруге в сезоні українка програла сет із рахунком 0:6, а у вирішальній партії відіграла в латвійки лише один із двох брейків — 3:6.

Після чотирьох стартових геймів попереду в матчі проти Лесі Цуренко була Жабер — 3:1. Українка відповіла серією з п'яти поспіль виграних геймів та закрила партію за рахунку 6:3.
За рахунку 2:3 Жабер відіграла одразу дев'ять брейкпойнтів, але з десятої спроби поступилася Цуренко власною подачею.

Водночас Леся відіграла три брейкпойнти суперниці за рахунку 5:3, після чого подолала на партію.
На старті другого сету Цуренко забезпечила собі перевагу 4:0 та відстояла всі гейми на своїй подачі. За рахунку 5:2 п'ята ракетка України подала на вихід до 1/8 фіналу з третього матчболу.

Цуренко перемогла Жабер попри перевагу суперниці за ейсами (4:0) та подвійними помилками (0:2). Натомість представниця Тунісу програла понад дві третини очок на власній другій подачі і зазнала третьої поразки в п'яти матчах від початку сезону.
WTA 1000. Доха. 1/16 фіналу
Онс Жабер (Туніс, 4) — Леся Цуренко (Україна) — 0:2 (3:6, 2:6)

Що означає перемога Цуренко над Жабер?
Цуренко переграла суперницю із топ-10 світового рейтингу WTA вперше за понад п'ять років. Востаннє це ставалося в січні 2019 року (проти Наомі Осаки в Брисбені) — після цього українка програла 16 таких матчів поспіль.
Леся вдев'яте за кар'єру переграла суперницю із топ-10. У матчі з Жабер вона повторила свою третю найбільшу перемогу — над шостою ракеткою світу Луціє Шафаровою на US Open-2015.

У режимі реального часу дві перемоги в Досі дозволив Цуренко піднятися на чотири позиції у світовому рейтингу — із 37-го на 33-тє місце.

Цуренко повернула собі лідерство в історії очних зустрічей із Жабер — 2:1. Леся також вигравала їхній дебютний матч 2018 року в Дубаї (6:3, 6:3).

За місце у чвертьфіналі Цуренко зіграє проти переможниці пари хорватки Петри Мартич та японки Наомі Осаки.
Найбільші перемоги в кар'єрі Лесі Цуренко:
2-га ракетка світу — Каролін Возняцкі (US Open, 2018)
5-та — Наомі Осака (Брисбен, 2019)
6-та — Онс Жабер (Доха, 2024)
6-та — Луціє Шафарова (US Open, 2015)
7-ма — Ежені Бушар (Індіан-Веллс, 2015)
8-ма — Кароліна Плішкова (Нью-Гейвен, 2015)
9-та — Габріньє Мугуруса (Цинциннаті, 2019)
9-та — Габріньє Мугуруса (Торонто, 2015)
10-та — Андреа Петкович (Індіан-Веллс, 2015)


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також