Свята вода поки що безкоштовна

1978 0

Ми у соцмережах:

Свята вода поки що безкоштовна

Підприємці хочуть продавати воду з джерела св. Миколая, що біля села Гільча на Здолбунівщині. Кажуть, літрову пляшку води з фірмовою етикеткою «Зі святого джерела» збираються оцінити у 15 грн.

джерело Нещодавно у сусідніх селах знову почали говорити про те, що з'явився підприємець, який нібито хоче взяти землю в оренду та налагодити виробництво з розливу джерельної води у пляшки. І хоч місцеві чиновники запевняють, що це тільки чутки, проте поспіхом почали виготовляти документи на джерело. Бо ж досі офіційно жодного цілющого джерела на Здолбунівщині нема. За документами, місце, куди нині з'їжджаються прихожани, — ліс. Василь Мартинюк, голова Миротинської сільради:

— Є багато охочих налагодити на джерелі бізнес, до мене не раз навіть з Києва приїздили бізнесмени. Проте моя позиція принципова — джерело має належати тільки громаді, і вода має бути безкоштовною для всіх. Не заберемо ж ми у бідних людей можливість пити цю воду! Про джерело дбаємо. Вже виготовили технічний паспорт. Тепер вирішуємо, кому належатиме право власності — сільраді чи релігійній громаді.
Валерій Усик, священик Свято-Миколаївського храму в Гільчі-1:
— Думаю, все роблять для того, щоб джерело таки взяв в оренду якийсь підприємець... Раніше ми частину грошей забирали на храм, проте відтепер усі кошти зі скриньки йтимуть на благоустрій джерела. Плануємо купальню для дорослих зробити, щоб глибина була хороша, теплі роздягальні облаштувати.
Микола Орлов, заступник голови Здолбунівської РДА:
— Надійшла скарга від селян з близько двома сотнями підписів, що до джерела обмежено доступ. Місцеві хотіли висадити квіти поруч, а їм почали казати: лише релігійна громада має право утримувати джерело. Джерело, як на мене, має належати всій громаді сіл, а не лише релігійній. Було б правильно, щоб кошти зі скриньки забирав або створений фонд розвитку, або благодійний фонд, або громадська організація. Всі кошти мають іти на утримання джерела, щоб воно приваблювало туристів. Є навіть взірець — джерело Святої Анни на Дубенщині.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також