Судитимуть за державну зраду моряка та рятувальника з Рівненщини

1400 0

Ми у соцмережах:

Судитимуть за державну зраду моряка та рятувальника з Рівненщини

Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано два обвинувальні акти стосовно уродженців Рівненщини, яким інкримінують державну зраду.

За даними досудового розслідування, 34-річний уродженець смт Оржів, Рівненського району, випускник Академії військово-морських сил імені Нахімова, під час проходження служби в одній з військових частин Севастополя, після окупації півострова військами Росії перейшов на бік ворога. Чоловік вступив до військово-морського флоту ЗС Росії та отримав паспорт громадянина Росії.

Інший обвинувачений – 43-річний уродженець Корця, колишній заступник начальника загону Управління ДСНС України у м. Севастополь, у тому ж 2014-ому перейшов на службу до окупантів та був призначений на посаду начальника спецзагону ГУ МНС Росії по м. Севастополь.

Обидва чоловіки проходять службу донині, діючи всупереч інтересам України і своїми знаннями, навичками та діями сприяють утриманню, посиленню і становленню окупаційної влади.

За дорученням Офісу Генерального прокурора досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснювало Управління СБ України в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також