Суддю з Корця таки відсторонили від роботи

1429 0

Ми у соцмережах:

Суддю з Корця таки відсторонили від роботи

Вища рада правосуддя з другого разу задовольнила клопотання керівника САП про відсторонення від роботи судді Корецького районного суду Рівненської області - до 4 червня цього року.

Відповідне рішення ухвалено під час засідання ВРП, повідомляє «Закон і Бізнес».

Як поінформувала член ВРП Інна Плахтій, подання мотивовано тим, що суддя Євген Кулик підозрюється у скоєнні тяжкого злочину, що унеможливлює здійснення ним правосуддя іменем України. В якості ризиків зазначено можливість знищення та спотворення речей і документів, незаконний вплив на колег та інших учасників кримінального провадження, а також на інших осіб, з якими має «сформовані зв’язки».

Представник прокуратури навів докази, які свідчать про обґрунтованість підозри: огляд листування у «Телеграм», протоколи аудіо-, відеоконтролю НС(Р)Д, що підтверджують події, та інші. Так, зафіксовано розмову між адвокатом та суддею під час передачі грошей, зокрема, проговорено, що буде ухвалено рішення на користь заявника, і обумовлено, що має сказати останній в суді та яке рішення буде прийняте суддею.

За його словами, в автомобілі судді було вилучено $800, які він отримав від адвоката, а ще $300 — в пункті обміну, куди їх здав адвокат. За ці гроші суддя обіцяв закрити адміністративну справу, що перебувала у нього на розгляді, стосовно громадянина, який вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст.130 Кодексу про адміністративні правопорушення («Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння»).

Адвокати судді доводили, що сторона обвинувачення не довела існування зазначених ризиків. Зокрема, матеріали справи вже передані на зберігання голові суду, а їх копії — отримані слідством. Крім того, за місяць, який вже минув, немає доказів, що суддя намагався вплинути на перебіг досудового розслідування.
Однак ВРП дійшла думки, що Є.Кулик не повинен здійснювати наразі правосуддя, аби не виникло сумнівів у його безсторонності. Адже подальша робота служителя Феміди, котрого підозрюють у скоєнні злочину, за який загрожує від 5 до 10 років ув’язнення, може зашкодити авторитетові судової влади та довіри суспільства до неї.

Нагадаємо, що ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду Є.Кулику запобіжний захід у вигляді застави в сумі 700 тис. грн.

Дії судді кваліфіковано за ч.3 ст.368 КК, а адвокату інкриміновано ч.5 ст.27 ч.3 ст.368 КК.

Два тижні тому Рада повернула клопотання керівника САП, бо, з’ясувалося, що цей документ вручено судді та його адвокату детективом Національного антикорупційного бюро України, а не прокурором.

Читайте також; Суддю з Корця підозрюють у хабарництві

Попався п’яним — їдь у Корець

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також