Стало відомо, навіщо селяни на Гощанщині встановили хрест біля дороги

1282 0

Ми у соцмережах:

Стало відомо, навіщо селяни на Гощанщині встановили хрест біля дороги

Нещодавно новий хрест-фігура з’явився на вулиці Хутір в селі Франівка. Ідея його встановлення належить мешканці села Олені Жовнір.

До реалізації задуму пані Олена залучила активних односельчан. Технікою допомогло ТОВ СГП «Агат». Спільними зусиллями зробили добру справу.

Освятив встановлений хрест благочинний Гощанського благочиння ПЦУ, настоятель Свято-Духівського храму, митрофорний протоієрей отець Анатолій. Участь в освяченні хреста взяли парафіяни церкви, мешканці села.

- Сьогодні кожен, хто поспішає на роботу, заїжджає в село з боку Бочаницького куща,  може попросити благословення Господа на свої добрі справи. Нехай оновлений хрест оберігає мешканців села від усього злого й захищає всіх подорожніх від лиха й біди, - повідомляє Гощанська селишна рада. - З вірою в Господа нашого, у Збройні сили України долаємо шлях до миру, спокою, стабільності. 

Ніхто не знає напевно, що подарує йому день прийдешній, куди заведе життєва дорога. Водночас кожен християнин потребує благословення й заступництва Господнього.   З початком офіційного прийняття християнства бере свої витоки традиція ставити на роздоріжжях і дорогах придорожні хрести. Проходячи чи проїжджаючи повз них, кожен подорожній віруючий може перехреститися і промовити молитву.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також