Сміття — на подушці

1717 0

Ми у соцмережах:

Сміття — на подушці

Другий рік у Рівному — проблеми з вивезенням сміття. Аби гори кольорових пакетів на вулицях міста не лякали туристів та й самих рівнян, комунальники почали «облагороджувати» місця збору відходів. Три десятки сміттєвих баків у місті уже поставили на бетонну подушку та змайстрували над ними навіси, які захищають сміття від дощу, а мешканців будинку — від неприємного запаху.

У дворах, де комунальники провели такий експеримент торік, стало набагато охайніше. Зокрема тому, що завдяки напівзакритим конструкціям навколо контейнерів вітер, ворони та безпритульні собаки менше розтягують сміття навколо. Щоб продовжити «окультурення» Рівного, міські депутати цього року виділили ще півтора мільйона гривень. Кошти поки не розподілили. Тож якщо ви хочете, аби «подушку» та навіс для сміттєвих контейнерів зробили саме у вашому дворі, ще можна звернутися із заявою до міської ради. Тільки є одна деталь — прибудинкова територія має бути у власності міста.

Ярослав Сахнюк, начальник управління ЖКГ:

По-перше, контейнери на упорядкованих майданчиках не стоять у багнюці. А тому компаніям, які вивозять сміття, уже легше працювати. По-друге, двори мають набагато охайніший вигляд. Ми маємо наразі 93 звернення на спорудження таких майданчиків. Наші спеціалісти об’їжджають усі місця, а з понеділка візьмуться до роботи. Також старатимемося облаштовувати сміттєві майданчики у дворах, а не на тротуарах над дорогою, як на вулиці Відінській чи Макарова. Бо людям таке розташування не дуже сподобалося.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також