«Сен-Тропе» біля Рівного ще не знесли, але судяться

2045 0

Ми у соцмережах:

«Сен-Тропе» біля Рівного ще не знесли, але судяться

Відому багатьом рівнянам базу відпочинку поблизу Олександрії, що за 12 км від Рівного, можуть знести. Якщо Рівненська окружна прокуратура виграє суд, то «Сен-Тропе» доведеться прибрати свої альтанки. А судяться прокурори, бо вважають, що власник бази ТОВ «Гарпун» порушив договір оренди на цю земельну ділянку. Кажуть, планувалося рибне господарство, а вийшов — відпочинковий бізнес. До того ж, будівництво нібито велося в межах охоронної зони газопроводу. Чи обґрунтовані претензії й хто що порушив — розбираються тепер в суді. Втім, у цій історії більше дивує інше: база біля озера існує не перший рік, але чого ж тоді похопилися так пізно?

Нагадаємо, до суду прокурори пішли ще торік навесні. Але справа тягнеться уже декілька місяців, останнє засідання було нещодавно.

Представник прокуратури Вадим Гарбарук:

— Прокуратура просить суд розірвати договір оренди земельної ділянки від 19 вересня 2012 року. Крім того, розірвати договір оренди водного об’єкта від 2 листопада 2012 року. А також зобов’язати ТОВ «Гарпун» знести самовільно збудовані об’єкти нерухомого майна — їдальню та 54 альтанки.

Роман Оспанов, захищає інтереси ТОВ «Гарпун»:

— Було кримінальне провадження за цими самими підставами у 2016 році. Провадження було закрито. А тут воно, фактично, у воєнний час відновлюється і з незрозумілих причин. Я ще зрозумів би, якби юридична особа не сплачувала орендну плату чи були б якісь конкретні наявні порушення… Але в даному випадку їх немає, вони нічим не підтверджені. Не наведено жодні докази, які свідчать, де проходить газопровід.

Андрій Ботвінчук, власник бази відпочинку, раніше в коментарі «РВ» пояснював:

— Мене дивує, чому раптом прокуратура почала вимагати знесення. Адже база працює уже стільки років, і за цей час до нас ніхто претензій не висував. Не думаю, що причиною є конкуренти, адже ми ні з ким не сварилися і на конфлікт не йшли.

Продовження цієї історії стане відоме за кілька днів. Бо наступне судове засідання заплановано на 2 лютого у Господарському суді Рівненської області. Чи дійдуть сторони згоди — невідомо. А там, дивись, невдовзі й відпочинковий сезон почнеться.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також