Румунія заради України побудувала найбільший зерновий термінал у Європі

561 0

Ми у соцмережах:

На фото президент Румунії Клаус Йоханніс

У Румунії завершили будівництво перевалкового терміналу для сільськогосподарської продукції поблизу Сучави. Його збираються відкрити одразу після завершення тестового періоду.

Він має стратегічне значення для українського сільськогосподарської продукції на маршруті до порту Констанца, повідомляє Forbes Romania.

Обсяг інвестицій у створення нового комплексу становить 10 млн євро.

Потужності термінала дозволяють обробляти 240 000 тонн зерна та іншої сільськогосподарської продукції на місяць.

Розташований у Дорнешті (район Сучава), на кордоні з Україною, комплекс – перший термінал, яким керує компанія Grup Feroviar Român, і п’ятий у структурі Grampet Group.

За максимальної проєктної потужності 3 млн тонн комплекс оснащений станцією завантаження вагонів (завдовжки 128 м) та станцією розвантаження (завдовжки 120 м), які дозволяють одночасно завантажувати/розвантажувати вісім вагонів.

Потужності аналогічні терміналам у морських та річкових портах, що дає змогу транспортувати продукцію без втрати якості та з максимальною продуктивністю 500 тонн на годину.

- Румунія відіграє важливу роль у роботі коридорів солідарності, створених країнами-членами ЄС для полегшення транспортування товарів з України. Після початку війни залізничні оператори групи Grampet зробили суттєвий внесок у налагодження руху та відновлення роботи основних коридорів на осі Північ-Південь, забезпечивши перевезення понад 1,5 млн тонн вантажів з України, – зазначив президент Grampet Group Груя Стойка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також