Почнеться нова хвиля мобілізації – ВР ухвалила закон

1586 0

Ми у соцмережах:

Почнеться нова хвиля мобілізації – ВР ухвалила закон

Ще у грудні минулого року Кабмін за поданням Міністерства оборони вніс на розгляд Верховної Ради закон про зміни до мобілізації.

Вони необхідні для виживання української держави. Адже Росія, маючи на фронті перевагу в людях та зброї, мобілізовує ще 300 тисяч росіян з наміром повністю захопити Україну. Новий великий наступ Росія розпочне уже влітку.

Для того, щоб українська армія могла протистояти ворогу та втримати лінію фронту, було потрібно мобілізувати ще 500 тисяч українських чоловіків.

Нещодавно новий головнокомандувач український військ Олександр Сирський заявив, що у мобілізації пів мільйона чоловіків немає сенсу. Адже він провів внутрішній аудит військових частин. Тому мобілізувати потрібно набагато менше від заявлених 500 тисяч чоловіків.

Сьогодні Верховна Рада ухвалила зміни до закону про мобілізацію, на яких наголошували українські військові. За проголосували 283 народних депутати.

Наразі невідомо, яку кількість чоловіків запросив Генштаб у Міністерства оборони. Ці дані засекречені.

Відомо лише про такі зміни у законі про мобілізацію:


- Обмежено придатні повинні повторно прийти ВЛК;

-ІІ - ІІІ групу інвалідності після 24 лютого 2022 року (крім військовослужбовців) повинні пройти повторний медогляд;

- Протягом 60 днів потрібно буде оновити персональні дані у ТЦК. При цьому зробити це можна буде дистанційно електронною поштою, телефоном або через е-кабінет;

- Обмеження права водіння для «ухилянтів»;

- Під час перевірки документів уповноважений представник ТЦК або поліцейський проводитиме фото- та відеофіксацію;

- Необхідно обов'язково мати при собі військово-обліковий документ та показати його на вимогу представника ТЦК, поліцейського чи ДПСУ.

Разом з тим, Верховна Рада підтримала додаткову виплату в 70 тисяч гривень військовим, які перебувають «на нулі», повідомив нардеп Железняк.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також