Рівненські кавуни ще дозрівають, на прилавках — баштанні з Марокко

1062 0

Ми у соцмережах:

Рівненські кавуни ще дозрівають, на прилавках — баштанні з Марокко

Відколи Каховська ГЕС через теракт росіян пішла під воду, про врожай херсонських кавунів можна тимчасово забути – частина зогнила просто у полях, а полив вцілілих став проблемою. Тим не менш, баштанних буде достатньо, адже нішу на ринку взялися «перебити» інші області. Що цікаво, цього року вперше до них долучиться і Рівненщина. Як раніше розповідало «РВ», за 20 кілометрів від обласного центру кавунами засадили майже 12 гектарів.

Нині ціни на цю традиційну літню ягоду на ринках та у супермаркетах коливаються від 25 до 30 гривень за кіло. За дині просять дещо дорожче — до 40 грн. З огляду на вартість чимало покупців уже не купують цілі кавуни, а обмежуються скибками. Пізніше, кажуть, вони подешевшають.

Андрій Кузьмич, голова Рівненської обласної Асоціації фермерів та приватних землевласників:

— Кавуни на Рівненщині будуть і свої — на початку серпня, дозрівають. Нині кавуни переважно везуть з Одещини та Миколаївщини. От сам днями брав на базарі кавун з Одеси, по 25 гривень за кіло. У тих краях якраз повним ходом іде збір врожаю. Смак непоганий, кавун попався солодкий і соковитий, але все ж з херсонським не порівняти. Але це ще не масовий баштанний кавун, а ранні сорти, які вирощені під плівкою. Звісно, привозять до нас баштанні й з інших країн. Не певен, чи цього року буде з Туреччини, але з Марокко точно є.

Олена Нездюр, директорка ПП «Торговий центр-Д», більш відомого, як ринок Дикого:

— Кавуни з Одеси у нас уже продають; Херсона, зі зрозумілих причин, не буде. Єдине, цього року ми торгові точки, де торгують баштанними, розташовуємо інакше — уже саме на території ринку, а не за його межами, щоб було більше контролю.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також