Рік після вбивства: рідні стверджують, що суд затягує розгляд справи

1602 0

Ми у соцмережах:

Роман Ніколайчук

Торік у липні з Львівщини до Рівного приїхав озброєний поліцейський Микола Полюганич, плануючи низку пограбувань. Але був затриманий при спробі пограбувати пункт обміну валюти в магазині на вулиці Карнаухова. Завадив йому тероборонівець Роман Ніколайчук — зумів голіруч випхати нападника, за що поплатився життям. Розбійника затримали на трасі неподалік АЗС — він встиг переодягнутися у службову форму, щоб заплутати місцевих правоохоронців. Після затримання вбивцю звільнили з лав поліції та посадили до рівненського СІЗО. Але рідні Романа Ніколайчука стверджують, що справу спеціально затягують, бо за рік її розгляд зовсім не просунувся у суді.

Ігор Солімчук, адвокат:

— За рік справу почали слухати по суті лише на початковій стадії. Усі зацікавлені, щоб цю справу якнайшвидше розглянули. Адже чим довше триває суд, тим довше рідні захисника відчувають душевні страждання. Звісно, що при завершенні розгляду справи ніхто людину до життя не поверне, проте рідним Романа Ніколайчука буде трохи легше. Уявіть, що у цій справі більше 20 свідків та 7 потерпілих. Усіх їх має вислухати суд. Справа містить не один том документів. Є великі побоювання, що розгляд справи дуже затягнеться у часі.

фото: Суспільне Рівне

Олена Жаран, дружина вбитого:

— Є побоювання, що з часом про цю справу забудуть. Наша справа ніби у суді розглядається, проте у мене постійно закрадаються сумніви. Адже уже пройшло багато часу, а з місця ми не зрушили.

Антоніна Ніколайчук, мама вбитого тероборонівця:

У той день, коли нелюд вбив мого сина, у мене був день народження. Я не можу ходити на судові засідання. Адже коли я згадаю про Романа, то постійно плачу. Дуже б хотіла побачити, як вбивці мого сина оголосять вирок.

Михайло Іщенко, тероборонівець:

Вся рівненська тероборона обурена тим, як все безвідповідально відбувається у суді. Справа ніби розглядається, проте так, щоб затягнути її. На момент скоєння злочину ця людина була діючим працівником поліції. Він з посвідченням та табельною зброєю скоював злочини. За таке йому мають присудити довічне ув’язнення. Однак ми певні, що усе робитимуть так, щоб довічного цей злочинець не отримав. В Україні вже є схожі прецеденти.

Нагадаємо, що загиблому Роману Ніколайчуку було присвоєно звання Почесного громадянина Рівного. Його згадують під час поминальних заходів нарівні з тими захисниками, які загинули на фронті.

Богдан СЛОНЕЦЬ.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також