Раніше був офіцером - до ЗСУ пішов рядовим. Історія бійця з Рівненщини

13132 0

Ми у соцмережах:

Раніше був офіцером - до ЗСУ пішов рядовим. Історія бійця з Рівненщини

Про свій вибір захисник не шкодує.

Про цього воїна розповів у своєму телеграм-каналі голова ОВА Віталій Коваль:
 
- Понад десять років свого життя Сергій присвятив службі у пенітенціарній системі. Але з 2014 року, після окупації Криму і частин Луганської та Донецької областей, почав задумуватись над тим, щоб приєднатись до армії. Весною 2016 року прийняв рішення і звільнився з посади чергового помічника начальника колонії (у званні капітан) і пішов, як солдат - в Збройні Сили України.
 
- Захисник родом з міста Дубно. Ще з старших класів хотів служити в армії. Відтак після навчання пройшов строкову службу. Нині чоловік є заступником начальника штабу інженерно-позиційного полку Командування Сил підтримки ЗСУ.  
 
- Брав активну участь в АТО та ООС, а після початку повномасштабного вторгнення військ агресора - виконує бойові завдання на різних напрямках.
 
 «Події 24 лютого не стали несподіванкою. У нашій військовій частині не було жодної паніки –  розуміли, що зараз необхідно об’єднуватись і спрямувати всі зусилля на захист держави», - згадує Сергій.
 
- Незважаючи на складні перші тижні та місяці війни, Збройні Сили впорались і не лише зупинили російські війська, але й звільнили значну територію і продовжують боротись за нашу свободу.
 
 «Впевнений, що вторгнення росії обов’язково закінчиться поразкою агресора. Сьогодні ми з побратимами намагаємось робити все можливе, щоб наблизити цю мрію. А після перемоги хочу поїхати у мандрівку мальовничими місцями нашої України», - розповідає захисник.
 
За сумлінне виконання військового обов’язку, вірність українському народові та військовій присязі Сергій нагороджений президентськими відзнаками «За участь в АТО» і «За оборону України», почесним нагрудним знаком «Хрест військова честь» від Головнокомандувача ЗСУ, нагрудним знаком від Міноборони– «Знак пошани», а також нагрудним знаком «Козацький хрест» ІІ ступеню від командувача Об’єднаних Сил.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також