П`ять років не сяде за кермо автомобіля водій, який на смерть збив пішохода

1279 0

Ми у соцмережах:

П`ять років не сяде за кермо автомобіля водій, який на смерть збив пішохода

Жінка, яка в автомобільній аварії втратила сина, несподівано відмовилася від апеляційної скарги на вирок місцевого суду. Хоча у Березнівському районному суді пані Галина вимагала для 24-річного Романа Шнайдера, який 24 серпня 2016 року збив на смерть її 30-річного сина, 5 років тюремного ув’язнення і 500 тисяч гривень відшкодування моральної шкоди.

Коли місцевий суд звільнив винуватця смертельної ДТП від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 роки та постановив стягнути на користь потерпілої 150 000 гривень, Галина  оскаржила вирок у Рівненському апеляційному суді.

Ця трагічна подія трапилася 24 серпня 2016 року в м.Березне.  Роман Шнайдер наїхав  автомобілем «Ауді А6»  на пішохода, який переходив дорогу нерегульованим пішохідним переходом.  Після того Роман виїхав на смугу зустрічного руху і там  зіткнувся з автомобілем «Фольксваген Пассат».  Пішохід від отриманих травм загинув, ще троє людей потрапили в лікарню, транспортні засоби зазнали механічних ушкоджень.   

У лютому 2018 року у Березнівському районному суді було проголошено вирок у цьому кримінальному провадженні. Романа Шнадера було визнано винуватим у порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого, та призначено покарання -  5  років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. Водночас, суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 роки.  Суд  частково задовольнив цивільний позов потерпілої та стягнув з Романа Шнайдера на її користь 150 000 гривень відшкодування моральної шкоди.

До Рівненського апеляційного суду надійшли одразу дві апеляційні скарги на вирок місцевого суду. Потерпіла наполягала на призначенні ув’язнення винуватцеві смертельної аварії строком на 5  років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки без випробування. А прокурор переконував суд у необхідності позбавити обвинуваченого волі строком на 4 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що під час розгляду апеляційної інстанції пані Галина скористалась своїм правом та подала заяву про відмову від апеляційної скарги на вирок Березнівського районного суду. З огляду на це, колегія суддів прийняла заяву потерпілої, відтак доводи, викладені в її апеляційній скарзі, перевірці не підлягали.

Хоча прокурор наполягала на зміні вироку, бо обвинувачений вчинив тяжкий злочин, а розмір сплати коштів за заподіяну потерпілій шкоду, на її думку, невеликий, Рівненський апеляційний суд взяв до уваги ті обставини, що обвинувачений щиро розкаявся у вчиненому, позитивно характеризується за місцем проживання, має міцні соціальні зв’язки, до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався. Крім того, він відшкодував потерпілій 150 000 гривень моральної шкоди та зобов’язався й надалі матеріально допомагати родині, яка трагічно втратила молоду людину. Зважаючи на це, суд ухвалив: вирок Березнівського районного суду залишити без змін, а апеляційну скаргу прокурора — без задоволення


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також