Путін обманює, що Росія готова до довгої війни – колишній офіцер ЦРУ

846 0

Ми у соцмережах:

Путін обманює, що Росія готова до довгої війни – колишній офіцер ЦРУ

Російський диктатор Володимир Путін хоче переконати світ, що він буде проводити війну на виснаження.

 Однак колишній оперативний офіцер ЦРУ Дуглас Лондон переконаний, що це великий блеф Росії.

Програти цю війну не може лише Україна, бо це позначатиме геноцид і повне знищення нації, пише WSJ. Тому українці будуть боротися навіть тоді, якщо виникне ситуація, що допомога із заходу припиниться. Українці окопаються та битимуться до останнього.

Але для Володимира Путіна війна в Україні не є війною на виживання. Тому він може її програти. Бо програш не несе ризиків для кордонів самої Росії. А от війна на виснаження нанесе ще більшої шкоди Росії.

- Рік тому Путін зробив помилку, коли очікував, що після вторгнення рішучість України швидко зазнає краху. Він думає як офіцер розвідки, а вони рідко роблять ту саму помилку двічі, особливо коли їм було соромно. Якби Путін був безрозсудним і сліпим, то війська Росії не відійшли б від Києва.

Зараз дехто насміхається з ефективності західних економічних санкцій. Але наразі Москва шалено працює над зміцненням рубля та пошуку альтернативних споживачів для експорту нафти й газу, від яких відмовилася Європа. Однак це все одно означає менший прибуток, бо Росія заманює клієнтів низькими цінами на енергоносії.

У міру того, як війна триває, Путін стикатиметься з дедалі складнішим вибором між фінансуванням конфлікту та втриманням економіки. І будь-які військові поставки, які Росія шукає від Китаю, Ірану та Північної Кореї, навряд чи є благодійними пожертвуваннями. Навіть грошові перекази в рублях від нових торговельних партнерів не допоможуть Путіну погасити зовнішній борг у доларах США.

Усе це говорить про те, що чим довше триває війна, тим гірше для Москви. Час дозволяє Україні розгорнути сучасну зброю, яка зараз на шляху, і щойно навчених українських операторів, які повертаються із Заходу
, - говорить Лондон.

За його словами, саме тому російський диктатор блефує про довгу війну та схопився за мирний план Китаю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також