Потрібен сторож для підземель у парку Рівного

2296 0

Ми у соцмережах:

Потрібен сторож для підземель у парку Рівного

Зовнішня частина підземель у парку ім. Шевченка та сухий фонтан біля Змієборця будуть накриті своєрідним чохлом. Чиновники також вважають, що для туристичного об’єкта потрібно найняти сторожа. Тому просять виділити з міського бюджету 135 тисяч гривень, якими розрахуються до кінця року за послуги охорони, електропостачання та водовідведення.

Тарас Максименко, начальник управління культури і туризму Рівного:

Процес передачі цього туристичного об’єкта на баланс парку культури ім. Шевченка буде тривалим. Зараз триває міжнародний фінансовий аудит. По його завершенні депутати зможуть проголосувати на сесії, щоб прийняти підземелля на баланс парку. Тоді комунальники зможуть його утримувати і там прибирати. А до того часу утримання підземель — це проблема управління культури.

У зв’язку з цим виникла гостра необхідність у кількох статях витрат. Перша стаття витрат включає комунальні послуги. Адже з кінця серпня і до кінця вересня у нас постійно був увімкнений фонтан. Це досить затратна забава. За вересень на зовнішній частині підземель побувало більше 10 тисяч відвідувачів. Треба врахувати ще роботу вентиляції та інші витрати електроенергії. Було обраховано, що все це за чотири місяці обійдеться у 70 тисяч гривень.

Друга стаття витрат — охорона. Це обійдеться у 40 тисяч гривень. Треба розуміти, що є вандали, і буде дуже шкода, якщо хтось завдасть якоїсь шкоди об’єкту. З наступного року парк муситиме ввести посаду охоронця, щоб оберігати підземелля, літню сцену та свій адміністративний корпус. Адже вандали постійно нищать штукатурку на адміністративній будівлі. Вночі її просто розбивають кулаками.

Третя стаття витрат на утримання — придбання чохла проти дощу і снігу. На ньому буде написано: «Зустрінемося навесні». На технічну паузу впродовж зимового періоду будуть поставлені й оглядові кола, які будуть закриті такими тентами.

Додамо, планується, що з початку грудня запрацюють екскурсійні маршрути всередині підземель. Відвідувачам також пропонуватимуть як звичайний квест, так і віртуальний.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також