Потрібен постачальник з Китаю. Як знайти?

1573 0

Ми у соцмережах:

Потрібен постачальник з Китаю. Як знайти?

Вже дуже давно Китай зарекомендував себе, як світову фабрику, що виготовляє всі види товарів. Величезний асортимент китайської продукції представлений на ринку України, а це означає, що бізнес з Китаєм є прибутковим. Як знайти надійного прямого постачальника для свого бізнесу, розповідаємо далі.

Які бувають постачальники?

Кожен підприємець прагне знайти надійного постачальника, що стане партнером. Але на китайському ринку сила силенна пропозицій для співпраці. Взагалі всіх постачальників з Піднебесної можна поділити на 2 категорії:

·   компанії-виробники (фабрики, заводи). Ця категорія орієнтована на регулярні оптові продажі. Їх цікавить постійна співпраця. Замовнику вони пропонують більш вигідні умови та знижки після укладення кількох угод.

·   Посередники (трейдери). Не виготовляють продукцію самостійно. Вони закуповують товар, а потім перепродають іноземним замовникам. Можна працювати з трейдерами, якщо ви робити закупівлю невеликих партій.

Найкращий варіант для оптових закупівель - постачальник з Китаю, що сам виготовляє товар.

Варто зазначити, що останнім часом Піднебесна перевиконує всі плани по виробництву. Є дуже високий надлишок товару. Тому самі виробники зацікавлені у пошуку замовника.

Як знайти постачальника з Китаю?

Щоб знайти постачальника вже не потрібно їхати у Китай, йти на виставки та ярмарки, а також відвідувати виробництво. Все стало набагато простіше – тепер це можна зробити через інтернет. Перший варіант вбити у пошукачі «оптовий постачальник з Китаю» і вибирати серед безлічі пропозицій. Другий – найдієвіший – шукати на платформі Alibaba. Це портал, де зібрані всі оптові постачальники. Alibaba орієнтований на іноземних замовників, тому сайт представлений на російській мові. Але вести діалог з продавцями зручніше англійською.

На Alibaba пошук постачальників може бути по таким критеріям:

·       через потрібний товар

·       через запит на потрібну продукцію

Логічне питання: чому саме Alibaba, а не 1688 і Taobao або найпопулярніший AliExpress? Справа у тому, що 1688 і Taobao створені для внутрішнього ринку. На них представлений товар за зниженою вартістю, але для закупівлі потрібен буде помічник з Китаю.  AliExpress підходить тим, хто хоче придбати товар для себе.   

Виберіть кілька постачальників, проаналізуйте інформацію, а після цього робіть остаточний вибір. Звертайте увагу на рейтинг китайського постачальника, кількість замовлень та відгуки в інтернеті.

Попередній аудит постачальника та пробне замовлення

Дуже часто підприємці-початківці одразу укладають договір з постачальником. Особливо, коли відвідали виставки і вже напряму познайомилися. Але перед підписанням контракту варто провести аудит компанії. Запросити ліцензію та сертифікати, з ким вже працює постачальник, отримати іншу офіційну інформацію.

До речі, зверніть увагу на комунікацію постачальника:

·   як швидко реагує на запити

·   чи надає всі необхідні документи

·   чи прислухається до побажань

·   чи дотримується термінів поставки

Крім цього, починаючи працювати з новим постачальником варто зробити пробне замовлення. Зазвичай на цьому етапі ненадійний партнер відкривається: висилає товар неналежної якості, затримує поставку. Пробне замовлення дозволить попередити фінансові витрати.

3 причини для самостійного пошуку постачальника

Економія часу. Працювати з китайськими постачальниками напряму – це реальна економія часу. Можна проконтролювати весь процес: від закупівлі товару до доставки на склад.

Контроль якості. Звичайно, фото на сайті можна зафотошопити і вони не дають реального уявлення про товар. А от завдяки пробному замовленню ви отримаєте товар у реальному вигляді.

Фінансова вигода. Працювати з китайським постачальником напряму – це можливість зекономити. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також