Порошенко у Рівному: не буде жодного тиску на церкву та парафіян

1696 0

Ми у соцмережах:

Порошенко у Рівному: не буде жодного тиску на церкву та парафіян

У Покровському соборі Рівного президент України Петро Порошенко наголосив, що процес становлення Помісної церкви України буде виключно добровільним.

Саме на цьому він зробив акценти у своїй промові після спільного вдячного молебню з тисячами рівнян.

- Томос – це великий подарунок від Господа на Різдво. Однак робота щодо створенню Помісної церкви України тільки починається. Адже велика кількість парафій уже почала ухвалювати рішення, щоб приєднатися до Української церкви. Наголошую, процес об’єднання буде виключно добровільним. Не було і не буде жодного тиску на церкву та парафіян. Адже люди самостійно мають вирішувати, де їм молитися. І визначитися з цим дуже просто. Якщо священник визнає, що українська земля є канонічною територією Російської православної церкви і парафіяни з цим погоджуються – це є їх вибір. Якщо парафіяни молилися за незалежність, волю України – це буде також їхній вибір.

Підтримав слова президента і патріарх Філарет, який наголосив, що в Україні ніколи не існуватиме державної церкви:

- Держава ніколи не втручалася у церковні справи. Звісно, для держави не байдуже, чи буде в Україні незалежна православна церква. Якщо не буде в нас незалежної церкви, то й не існуватиме держави. Через це держава і церква співіснують разом, не втручаючись у справи одна одної. Це наш єдиний шлях, яким ми слідуватимемо.

За словами президента, його перший візит з Томосом відбувся саме до Рівного, бо з нашим містом тісто пов’язаний митрополит Київський та всієї України ПЦУ Епіфаній.

Сотні людей, які були в Покровському соборі та біля храму, дякували президенту за незалежну церкву.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також