Скандал: підозрюють, що рівненські поліцейські крали арештовані авто

6898 0

Ми у соцмережах:

Скандал: підозрюють, що  рівненські поліцейські крали арештовані авто

Два дні тривали минулого тижня обшуки у кабінетах Головного управління Нацполіції, що на вул. Хвильового у Рівному, а також удома в декотрих його працівників, яких запідозрили у причетності до зникнення автомобілів з поліцейських смецмайданчиків. Обшуки проводили працівники Державного бюро розслідувань, які з’ясовують обставини зникнення цих авто, оцінених загалом у 7 мільйонів гривень.

За попередньою інформацією, яку надала пресслужба ДБР, поліцейські привласнювали автомобілі, які перебували на спеціальних майданчиках для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів і були визнані речовими доказами у кримінальних провадженнях, аби їх пізніше продати. Під час обшуків вилучено службову документацію, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку.

Головне управління має два спецмайданчики — у селі Городок Рівненського району та в Рівному на вулиці Київській. У Городку стоять переважно авто, які вважаються речовими доказами у кримінальних справах, а в Рівному, де ділянку під майданчик виділили порівняно недавно — ті, що проходять по адміністративних справах. Раніше штрафмайданчик був один — поблизу Рівненського слідчого ізолятора. Усіма такими майданчиками в областях завідувало державне підприємство при МВС. Потім його ліквідували, а функції утримання майданчиків поклали на обласні управління поліції. Начебто під час перевезення автомобілів та іншої техніки з Дворецької на нове місце декотрі й «загубилися». Було проведено інвентаризацію, нестачу виявили і задокументували, а потім передали матеріали в ДБР, яке відкрило провадження й почало розслідування.

Є ще одна версія виявлення нестачі, вона пов’язана із закриттям нелегальних автозаправних станцій, з якими місцева влада розпочала боротьбу з вересня минулого року. Майно демонтованих АЗС також везуть на рівненський спецмайданчик. Один з його власників, забираючи своє добро, виявив нестачу 20 тонн пального. За його викликом на місце приїхала слідчо-оперативна група і задокументувала цей факт. Проведена згодом службова перевірка виявила ще й нестачу автомобілів, а не лише солярки з нелегальних заправок. Хоча територія майданчика обгороджена, з відеонаглядом, цілодобово охороняється, усі переміщення людей та майна документують.

Раніше, кажуть, зникнення автомобілів на такі суми з рівненських штрафмайданчиків не фіксували. Натомість протягом останніх років у поліції траплялися інші, не менш вражаючі випадки. Наприклад, викрадення з кабінету слідчого обласного управління поліції мішків з бурштином та великої суми грошей, які фігурували у кримінальній справі, та нестача фальшивих євро з позначками НДЕКЦ, які мали зберігатися у спеціальному приміщенні в поліції, а виявилися в обмінних пунктах.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також