Що за програмою Зеленського набудували на Рівненщині

5269 0

Ми у соцмережах:

Зеленський інспектує спорткомплекс на Макарова

У Рівненській ОДА розповіли, що за 2021 рік побудували в рамках програми «Велике будівництво».

Пріоритети

За словами першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна, упродовж 12 місяців в області було реконструйовано та відбудовано 15 об'єктів, до яких відносяться: дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади, медичні установи й спортивна інфраструктура, 161 км доріг державного значення і 73 км - місцевого. 

Справа - Сергій Подолін

Сергій Подолін додав, що освітнє питання є пріоритетним для обласної адміністрації, тому навіть під час пандемії активно фінансувалася Нова українська школа, проводилася реформа шкільного харчування і навчальні заклади було забезпечено необхідною технікою:

- Рівненщина - одна із лідерів України по народжуваності. На півночі області з часів незалежності є школи, де учні навчаються в 3 зміни, відповідно навчальні заклади переповнені. Пріоритетом було, насамперед, почати програму президента з даних територій. Ми обираємо об'єкти, не по тому як близько вони до нас розташовані, а по тому, де вони важливі для мешканців. 

Спорткомплекс на Макарова і стадіон «Авангард»

Радник голови Рівненської ОДА з питань будівництва Віталій Кардаш розповів про те, коли планують завершити будівельні роботи на території спорткомплексу на Макарова та реконструкцію стадіону «Авангард»:

- Це два об'єкти, які є стратегічно важливими для Рівненської області. Завдання завершити спорткомплекс на Макарова стоїть до кінця цього року. Щодо стадіону «Авангард» - перша черга буде обов'язково запущена, а щодо другої вирішується питання, оскільки цим проєктом займається місто. Коли він потрапив у програму «Велике будівництво», то пішло значне фінансування з державного бюджету і ми бачимо, які почалися зрушення... На рахунок повного завершення проєкту у 2022 році - проговорюються різні варіанти, тому що левова частка коштів була залучена з державного бюджету, а зараз тривають перемовини з містом щодо того, яку частку співфінансування готові надати вони.  

Відкоригована вартість будівництва спорткомплексу на Макарова - 785 млн гривень, а стадіону «Авангард» - близько 650 млн гривень.

- Це вже остаточна сума, але все залежить від вартості матеріалу. Ви розумієте, що станом на сьогодні все змінюється, однак ми будемо намагатися вкластися в зазначений кошторис. 

Підсумки

Загалом у 2021 році завдяки програмі «Велике будівництво» було:

- реконструйовано 4 приймальні відділення в м.Рівне, м.Сарни, м.Березне, смт Рокитне;

- збудувано 4 амбулаторії у с.Полиці Вараського району і у селах Колки, Берестя та Селець Сарненського району;

- реконструйовано дитячий садочок у с.Горбаків Рівненського району;

- оновлено приміщення обласної бібліотеки в м.Рівне та обласний госпіталь ветеранів війни в смт Клевань, Рівненського району;

- реконструйовано басейн в м.Дубно та збудувано спортивну залу в м.Здолбунів;

- зведено найбільший в області флагшток та добудувано пожежне депо в м.Рівне.

Сергій Подолін додав:

- У нас є амбітні плани на 2022 рік. Ми подали на програму «Велике будівництво» 16 об'єктів, серед яких: школи, садочки, спортивні споруди тощо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також