Пенсіонер з Рівного сплатить неповнолітній, яку скривдив, кілька тисяч гривень моральної шкоди

1153 0

Ми у соцмережах:

Пенсіонер з Рівного сплатить неповнолітній, яку скривдив, кілька тисяч гривень моральної шкоди

Суд покарав 68-річного рівнянина, який завдав тілесних ушкоджень неповнолітній дівчині.

Подія сталася 12 липня 2023 року у Рівному біля під'їзду будинку по вулиці Набережній, там між 68-річним жителем Рівного та групою підлітків виник конфлікт, повідомляє Суспільне.

Чоловік розповів поліції, що коли він із дружиною приїхав до будинку за місцем проживання, зробив зауваження неповнолітнім, які сиділи на лавці та лаялись. У відповідь вони почали грубити та погрожували пошкодити автомобіль рівнянину.

- Потому пенсіонер схопив 15-річну дівчинку за руку, відтягнув на декілька метрів та штовхнув. Остання впала та травмувала коліна: попередньо медики діагностували у неї забої та осаднення. Із заявою про завдані тілесні ушкодження до поліції того ж дня звернулася 40-річна матір потерпілої, повідомляли у поліції обставини інциденту.

Чоловік в суді не визнав свою провину та пояснив, що біля під`їзду на лавочці сиділа компанія з 6-7 підлітків, які голосно кричали та вживали нецензурну лексику. Він разом із дружиною зробили зауваження та попросили "забиратись геть".

З його слів, у відповідь діти заявили, що будуть сидіти "де вони захочуть та робитимуть те, що захочуть". Він підійшов ближче до підлітків та вимагав розійтись, на що один із хлопців почав погрожувати пошкодити його авто. Неповнолітня ж в цей час сказала, щоб він займався вихованням власних дітей.

Пенсіонер підійшов до дівчини та запропонував піти, однак вона, з його слів, у грубій формі сказала "не вказувати їй, що вона повинна робити". Після цього, чоловік взяв її за руку, провів від лавочки до дороги та підштовхнув. Від цього 15-річна впала на асфальт та побила коліна. Чоловік також зазначив, що більше нічого не робив.

У суді він стверджував, що конфлікт спровокували підлітки. Водночас він шкодує, що не викликав поліцію та що все так трапилось. Неповнолітня загалом розповіла майже ідентичну історію початку конфлікту, однак зазначила, що саме вона не лаялась. Дівчина додала, що пенсіонер спершу вдарив одного із хлопців по потилиці, потім силоміць стягнув її з лавки, відтягнув близько двох метрів та умисно штовхнув.

Потім, з її слів, пенсіонер почав ганятись за хлопцями, а через деякий час, коли вона продовжувала сидіти на асфальті, підійшов до неї, схопив за волосся та протягнув по асфальту близько метра.

Потім чоловік схопив самокат її сестри, який стояв біля лавочки та жбурнув його в бік дитячого майданчика. Її друзі викликали поліцію, а вона зателефонувала до мами.

Неповнолітня отримала травми, які виникли при падінні.

До матеріалів справи також долучили запис відеоспостереження. За даними у вироку, камера зафіксувала, як чоловік розмовляв з компанією осіб, після чого вдарив підлітка по потилиці, потім схопив за праву руку потерпілу дівчину, стягнув її з лавки та штовхнув на землю. Він намагався бігти за хлопцем, якого раніше вдарив, а потім взяв дівчину за волосся та почав тягнути.

Після цього чоловік взяв самокат, що стояв біля лавки, та кинув його у бік від під`їзду.

Рівненський міський суд визнав чоловіка винним у нанесенні легких тілесних ушкоджень, та оштрафував його на 850 гривень. Окрім цього пенсіонер має виплатити потерпілій вісім тисяч гривень моральної шкоди. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також