Пенсії перерахували автоматично, але не всім

3215 0

Ми у соцмережах:

Пенсії перерахували автоматично, але не всім

На Рівненщині автоматично перерахували пенсії для понад 32,9 тисячі пенсіонерів, які досягли віку 80 років і більше. Середній розмір підвищення склав 552,09 гривні.

Компенсаційну виплату отримуватимуть пенсіонери, в яких пенсія не перевищує 9205 гривень. Водночас після встановлення такої виплати пенсія не може бути більше від зазначеного розміру.

Відповідну постанову № 251 від 1 квітня прийняв уряд.

Крім того, для громадян старших 80 років, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та мають страховий стаж не менше 25 років чоловіки та 20 років жінки, мінімальна пенсійна виплата не може бути меншою, ніж 2600 гривень.

Пенсійний фонд здійснив відповідні перерахунки, виготовлено виплатні відомості, які передано банкам та відділенням АТ «Укрпошта».

Виплату компенсації за квітень розпочато з 7 числа тим пенсіонерам, у кого дата виплати по 7 число включно. Інші пенсіонери старші 80 років отримають додаткові кошти у визначену їм дату виплати разом з пенсією за квітень.

Відповідна щомісячна компенсаційна виплата буде встановлюватись й іншим пенсіонерам після досягнення ними віку 80 років.

Пенсії надійдуть одержувачам на рахунки в уповноважених банках або будуть доставлені листоношами АТ «Укрпошта» додому. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також