Рівненська облрада готова на обмін

2224 1

Ми у соцмережах:

Будинок на Словацького

Рівненська облрада має цілу «колекцію» аварійних чи напіваварійних споруд, грошей на ремонт яких у бюджеті немає. А частина майна, хоч і аварійна, має чималу цінність — розташована у центрі Рівного. За продаж цих будівель обласний бюджет міг би виторгувати кілька мільйонів гривень. Але останнім часом про продаж не йдеться — облрада готова «обмінюватися» і «передавати».

Причому такий досвід в облради є. Торік депутати погодилися передати частину старих споруд у центрі Дубна — міськраді. Окрім того, за рішенням облради було підписано інвестиційний договір з «Інтер-Будом», фірмою Юрія Чаборая, яка зведе 13?поверхівку на місці колишнього напівзруйнованого кіноклубу «Гонзо». Облрада натомість отримає у новобудові приміщення.

Тепер обласна рада вирішує, що робити з аварійним приміщенням колишньої станції юних туристів на вулиці Симона Петлюри, 26. Директорка сусідньої спортшколи стверджує, що через аварійну споруду під загрозою діти — і це підтвердили експертизи будівлі. Облрада, яка раніше роздумувала, чи не продати цю будівлю, тепер готова її віддати Рівненській міській раді у власність. За умови, що міська рада віддасть обласній котрусь зі своїх будівель, в якій наразі працюють обласні комунальні заклади. Наприклад, приміщення на Соборній, 10, де лабораторний центр станції переливання крові, чи на Князя Володимира, 17, де обласний центр психічного здоров’я населення. Проте першого кроку у процедурі обміну обласні депутати чекатимуть від міських.

Симона Петлюри, 26. Фото - РадіоТрек

З проханням уже віддати, а не обмінюватися, звернулося до облради Головне управління Нацполіції у Рівненській області, біля відомчого дитсадка якого на вулиці Словацького стоїть аварійна одноповерхова хата. Як зазначив «РВ» заступник начальника ГУ Нацполіції Рівненщини Людвіг Файт, полісмени натомість готові «реанімувати» аварійний будинок, вклавши кошти у його реконструкцію та відкривши там так звану зелену кімнату — приміщення, де ювенальні поліцейські працюватимуть з дітьми. Депутати вирішили «вивчити питання» до наступної сесії.

Так само «вивчатимуть» обласні депутати клопотання Дубенської міської ради, яка готова вкласти гроші у ще один аварійний будинок облради у Дубні — також історично цінний. Йдеться про понад столітню двоповерхову будівлю графині Шувалової, де міська влада хоче створити центр для молоді та міні-кінотеатр. Гроші, кажуть, на це знайдуть.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також