Невже у Рівному таки з`являться платні муніципальні парковки?

1139 0

Ми у соцмережах:

Невже у Рівному таки з`являться платні муніципальні парковки?

Схоже, такі наміри у міської влади все ж є.

Рівненські депутати в цьому році можуть прийняти оновлені Правила паркування, які діятимуть на території міста. Такий проєкт рішення уже оприлюднено на порталі міськради. 

І в цьому документі є розділ, що стосується платного паркування. Зокрема, можна почитати таке:

   -   Здійснення оплати на відведених майданчиках для платного паркування за допомогою використання послуги мобільного паркування повинно бути забезпечено цілодобово. На майданчиках для платного паркування у доступному для ознайомлення користувачів місці розміщується інформація про: оператора (найменування, адреса, контактні телефони); режим роботи майданчика; вартість послуг з користування майданчиками для платного паркування, спосіб оплати; QR - код.

   -   Перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, затверджується рішенням Рівненської міської ради, в якому зазначають їх місцезнаходження, загальну площу, орієнтовну кількість місць для паркування транспортних засобів та технічне облаштування.

-    Тариф на паркування транспортних засобів затверджується виконавчим комітетом Рівненської міської ради.

Ось, що пишуть у пояснювальній записці до проєкту: 

 "Попередня редакція Правил паркування транспортних засобів на території Рівненської міської територіальної громади не містила детальних правил щодо оплати за послуги з паркування за допомогою мобільного застосунку.  Враховуючи запровадження на території Рівненської міської територіальної громади мобільного застосунку “Рівне.Сервіси”, виникла необхідність привести у відповідність до реалій сьогодення вимоги попередньоїредакції Правил паркування.  Прийняття даної редакції Правил паркування не потребуватиме виділення додаткових коштів з місцевого бюджету".

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також