У багатоповерхівці в Рівному шукали того, хто крав електроенергію

7319 0

Ми у соцмережах:

У багатоповерхівці в Рівному шукали того, хто крав електроенергію

Майже шість десятків багатоповерхівок у Рівному оснащені загальнобудинковими приладами обліку електроенергії. Мешканці однієї з таких на вулиці Генерала Безручка звернулися в ПрАТ "Рівнеобленерго" з проханням викрити крадія електроенергії.

 

Питання безоблікового використання електричної енергії кимось з мешканців в таких будинках стоїть особливо гостро, адже у випадку підключення до загальнобудинкових мереж крадія електроенергії, розраховуватись за неї доведеться решті мешканців будинку.

Енергетики перевірили схеми обліку  споживача та виявили самовільне підключення до електричної мережі ЖБК поза розрахунковим приладом обліку:  мешканець квартири, розташованої на  5 поверсі,  проклав провід від внутрішньобудинкових мереж до себе у ванну кімнату.

- Місце підключення було виявлене в присутності представників балансоутримувача житлового будинку та складено акт на порушника. На підставі акту працівники компанії обчислили розмір завданих збитків згідно з методикою, затвердженою постановою НКРЕКП.  Попередній розрахунок по акту склав 10407 кВт*год електричної енергії на суму 28 350 грн., - повідомила РВ Алла Ліхачова, менеджрка із зв'язків з громадськістю та ЗМІ ПрАТ «Рівнеобленерго». - Ми і  надалі працюватимемо у законодавчому полі, що регулює взаємовідносини на ринку електричної енергії, того ж самого чекаємо і від споживачів. Саме тому ми готові і надалі встановлювати порушників та допомагати у випадку несанкціонованих підключень до електромереж, що не є власністю розподільчої компанії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також