Не всі учні й досі в школах у Рівному

1345 0

Ми у соцмережах:

Марина Кузмічова — в їдальні ліцею № 2, реконструкцію якої також не встигли завершити до 1 вересня

Частина рівненських школярів навчається дистанційно, адже в їхніх навчальних закладах триває ремонт санвузлів, який затіяли ще влітку.

Марина Кузмічова, заступниця міського голови Рівного:

— У нас на сьогодні та сама картина, що торік була зі сховищами: частково встигли зробити до вересня, частково ні. Згідно з договором вони роблять вчасно (йдеться, що повинні виконати роботи до кінця цього року), але відповідно до наших прохань — не встигають. Виділено 24 мільйони, проводилися тендери. Гроші виділяли ще в лютому, але навчальний процес у нас завершився 28 червня. А повномасштабні ремонтні роботи можуть відбуватися всередині школи тільки після закінчення навчання. За два місяці виконати такий обсяг робіт нереально.

Богдан Турович, начальник міського управління освіти:

— Половина закладів навчаються очно, решта — у змішаному форматі. Це зумовлено насамперед місткістю укриттів. Окрім того, у деяких закладах ведеться ремонт санвузлів. Але це не впливатиме в подальшому на навчальний процес. Будемо працювати з підрядником так, щоби це не заважало дітям знаходитися у школі, а також дотримання санітарного регламенту. Є така ситуація, ми її визнаємо, висновки зробили. Десь була помилка в тому, що довірилися підряднику, який запевнив, що на 1 вересня зробить обсяг робіт, достатній для виходу дітей на навчання.

Олена РАКС.

Як додав Богдан Турович під час минулого засідання бюджетної комісії, найскладніша ситуація - у ліцеї #11. Нині у цьому закладі за парти вийшли тільки учні 1, 4, 5, 9 та 11 класів. Наступного тижня міські депутати планують самі об'їхати ліцеї, щоб поговорити з підрядниками та оцінити ситуацію.

Втім, в усіх школах, де досі тривають ремонти, можна використовувати вбиральні в укриттях.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також