Найдорожчі міські голови на Рівненщині: рейтинг зарплат

7020 0

Ми у соцмережах:

Володимир Хомко, міський голова Рівного - на першому місці за рівнем зарплати

У Рівненській області є 11 міст, чотири з яких ще й мають статус міст обласного значення. На відміну від голів районних чи обласних рад, міських голів обирають не депутати, а виборці під час таємного голосування. Зарплати ж обраним уже визначає депутатський корпус.

Міські голови, окрім ставок, мають надбавки, премії та різноманітні доплати, як-от за вислугу років чи за ранг. А тому зарплати у всіх 11 міських голів на Рівненщині різні.

Проте є дещо спільне – усі вони отримують зарплати із міських бюджетів, що, як і всі бюджети у країні, наповнюються за рахунок коштів платників податків.

Ми вирішили проаналізувати, хто з міських голів обходиться «найдорожче» для своєї громади, а хто отримує найменшу зарплату.

Складений рейтинг, зазначимо, ґрунтується на даних, які голови подали у своїх деклараціях про майно та доходи за 2017 рік.

Перше місце посів міський голова Рівного Володимир Хомко. Він торік мав найвищу зарплату серед усіх міських голів області. За 12 місяців пан Хомко одержав з міського бюджету Рівного 397 тис. грн зарплати, тобто приблизно 33,1 тис. грн на місяць.

На другому місці – міський голова Дубна Василь Антонюк. Він мав приблизно 30,2 тис. грн. на місяць (362,3 тис. грн на рік).

Третє місце – за Радивиловом. Микола Карапетян торік одержав 327,6 тис. грн. зарплати (27,3 тис. грн. на місяць). Зазначимо, втім, що Радивилів позаторік об’єднався з навколишніми селами в ОТГ.

Четверте посідає міський голова Вараша Сергій Анощенко, який на сьогодні у суді відстоює право керувати містом, бо, нагадаємо, міські депутати проголосували за недовіру йому. Торік пан Анощенко мав 326,6 тис. грн. зарплати (27,2 тис. грн на місяць).

У середньому 26 тис. грн на місяць мала міська голова Сарн Світлана Усик (311,5 тис. грн. за рік) і посіла п’яте місце у нашому рейтингу.

Шосте – у міського голови Острога Олександра Шикера – 22 тис. грн на місяць і 264,5 тис. за рік.

Богдан Микульський, міський голова Дубровиці, отримував приблизно 17,3 тис. грн щомісяця у 2017 році і загалом мав 207,5 тис. грн. за рік. У нього, відповідно, сьоме місце за рівнем зарплати.

Восьме посідає Ігор Ольшевський, здолбунівський міський голова. Торік він мав 182,9 тис. грн зарплати (15,2 тис. на місяць).

Трохи менше, 15,1 тис. грн щомісяця (181,1 тис. на рік), отримував міський голова Костополя Євгеній Денисюк. Тобто у нього – дев’яте місце.

На десятому із зарплатою у 14,3 тис. грн на місяць (171,7 тис. грн на рік) опинився березнівський міський голова Руслан Пилипчук.

Останнє місце посідає міська голова Корця Людмила Дмитрук. Торік пані Дмитрук отримала 155,3 тис. грн з міського бюджету (приблизно 12,9 тис. грн на місяць).

Для порівняння: міський голова Києва Віталій Кличко торік отримував приблизно 15,6 тис. грн зарплати на місяць, Андрій Садовий (Львів) – 41 тис. грн, Сергій Надал (Тернопіль) – 48,1 тис. грн, Сергій Сухомлин (Житомир) – 8,1 тис. грн, Олександр Симчишин (Хмельницький) – 25,8 тис.грн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також